Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Žirovsko zimovanje 2010

Zgovorna vidra 27.02.2010
Zimovanje Žirovskih skavtov na Joštu.
Zimovanje Žirovski skavtov na Joštu. Zimovanje Žirovski skavtov na Joštu. (Avtor: neznan)

Kot vsako leto, smo se žirovski skavti odpravili na zimovanje. Tokrat smo odšli na sv. Jošt nad Kranjem. Ob petih smo se zbrali pred župniščem v Žireh ter se do Javornika povzpeli z avtomobili. Od tam pa smo pot nadaljevali peš do hiše, kjer smo bivali. Tam smo se namestili v sobe, kjer smo počakali na večerjo. Po večerji je sledila igrica,ki je opisovala življenje Malega princa. Nato smo si z zavezanimi očmi poiskali prijatelja s katerim smo se morali bolj spoznati in ustvariti neko vez. Ker pa je bil že čas za spanje so nam voditelji naredili še mali zabavni večer in zaigrali zgodbico Pepelke.

Zjutraj smo vstali že ob sedmih, imeli telovadbo in zajtrk. Seveda smo si zopet ogledali naslednji del Malega princa, nato pa so volčiči odšli na svoje, četa pa se je odpravila na pot. Baki so odšli v Pševo, Vidre in Orke pa v Čepulje, kjer smo morali poiskati nekoga, ki ima okoli vratu rumen šal. Ta oseba naj bi nam dala vrtnice.

Vrnili smo se točno ob pol enih, ravno prav za kosilo. Po kosilu smo imeli počitek nato pa smo se odpravili v drugo hišo, kjer smo sestavljali Malega princa. Ob šestih smo imeli sveto mašo.

Po večerji, ki je sledila, smo priredili še zabavni večer ter se šli čebulo party.

V nedeljo zjutraj sta nas zopet čakala telovadba in zajtrk. Šli smo se preobleči v smučarske hlače in bunde, si nadeli kapo in rokavice ter se podali na sneg. Z žaklji smo tekmovali med seboj, se kepali in "ribali". Vsi premraženi smo se vrnili noter, kjer smo imeli kosilo nato pa šli pospravit svoje spalke in nahrbtnike.

Ob treh so nas prišli iskat starši, ampak smo se najprej morali spustiti še do Javornika.

Mislim, da smo preživeli še en zelo zanimiv tabor.

Fotogalerija
4 slike
Zimovanje Žirovski skavtov na Joštu.
Zimovanje Žirovski skavtov na Joštu.
Zimovanje Žirovski skavtov na Joštu.
Zimovanje Žirovski skavtov na Joštu.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.