Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Mamutovanje - zimovanje Mamutovega stega - Kamnik 1

Klan A je to!? in Alenka Kavka 26.02.2014
Ste že kdaj videli mamuta? Ima nekaj lastnosti, zaradi katerih ga je precej težko zgrešiti. Pa si predstavljate 68 mamutov na kupu? Prav toliko skavtov iz Mamutovega stega - Kamnik 1 se je namreč na prvo počitniško soboto, 15. 2.2014, odpravilo na Mamutovanje na Skomarje pod Roglo.
snežne radosti (Avtor: Erika Klemenc)

Sobota, prvi dan

Po jutranji nečloveški uri, ob 7:00, smo se skavti z avtobusom odpravili proti Skomarjem. Na Mamutovanje, ki se zgodi vsakih 23 let, smo odšli kar cel Mamutov steg.

Po dveh urah vožnje smo prispeli na naš cilj, ki je bil dokaj vetroven. Pričakali so nas mamuti voditelji, v hiši pa fotogalerija stega. Ker nas je bilo kar 60 (več ali manj), smo se s pomočjo mamutovih delov (na slikicah) razdelili v deset manjših gruč, v katerih smo odkrivali naše dobre lastnosti.

Po kosilu smo sodelovali v različnih zanimivih delavnicah. Nekatere so trajale le eno uro, druge pa kar štiri.

Ko smo pospravili večerjo, so utrujeni bobrčki odšli v mižale, ostali pa smo imeli zabavni večer. Proti koncu veselega večera nam je Športni mamut predal dve obvestili: Prvo je, »da morate biti od dele naprej bol tih, ker naši bobrčki spijo, drugo obvestilo pa je, da se zdej lahko še zadnjič dons zaderete, da se cela bajta strese: Peter Prevc je bil tretji (na OI)!!«

Zunaj pa je pihal veter in sijala je polna luna …

Nedelja, drugi dan

Ob še enkrat nečloveški uri so nas naši dragi voditelji vrgli pokonci in še vsi zalimani smo se navdušeno odpravili na jutranjo telovadbo. Po zajtrku smo se razdelili po vejah in imeli vsak zase svoj program.

Sledila je sveta maša, ki jo je daroval pater Branko Cestnik. Pater je ostal z nami tudi na odličnem nedeljskem kosilu, ki mu je sledilo reševanje »ponorelih« mamutov.

Po začetnem kvizu smo skupine vsaka po svoje odšle iskat magične kamenčke, iz katerih smo skuhali čarobni napoj, s katerim smo ozdravili ponorele mamute.

Malo pred večerjo nas je obiskala tudi nekdanja voditeljica Mojca. Tistim, ki smo skupaj z njo preživeli kar nekaj časa v četi, je polepšala večer, večerja pa je tako bila še boljša.

Po zabavnem večeru, ki smo ga pripravili klanovci, smo zaključili dan in se odpravili v mižale.

Ponedeljek, tretji dan

… in tretji dan smo od mrtvih vstali … v zasneženo jutro … Nato smo pozajtrkovali, delali rožne venčke (križke), imeli malo prostega časa, nato pa vsi skupaj odšli ven na novozapadli sneg.

Tam smo se razdelili po skupinah in postavili »snežake« ter obzidje. Veliko smo se kepali in valjali po snegu, vendar je vsakega veselja enkrat konec … zato smo šli domov na kosilo in puding.

Potem smo dobili klinčke z našimi mamutovimi imeni in naše mamutove izkaznice, kamor so ostali pisali naše dobre lastnosti. Potlej smo še pospravili za sabo, klanovci pa smo še pomivali posodo, da je bilo prej »fertik«. Nato smo spakirali in šli ven, kjer nas je že čakal naš dobri stari Matej Zabret in nas s svojim kombijem odpeljal do Zreč, saj se z avtobusom zaradi vremenskih razmer ni dalo.

On se je nato vrnil še po bobrčke in jih odpeljal domov, mi pa smo počakali volčiče in četo ter se z avtobusom prav tako odpeljali domov. Kdo bi si mislil.

P.s.: Kombi z voditelji je na poti »crknil«. Kdo bi si mislil.

ZIMOVANJE JE BILO ZARES ČUDOVITO!

Kdo je bil prvi? MAMUTI!
Kdo je največji? MAMUTI!
Kdo smo mi? MAMUTI!
Kdaj se vidmo spet? ČEZ 23 LET!
Kdo? MAMUTI!!!!

Fotogalerija
44 slik
začetek Mamutovanja
začetek Mamutovanja
začetek Mamutovanja
bobrišče
+41

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.