Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Zimovanje klana A je to ... v Izoli

Boštjan Štrajhar 22.03.2006
V petek 3.3.2006 smo se skavti iz stega Kamnik 1 odpravili na zimovanje v Izolo. Odpotovali smo proti večeru z vlakom Inter city, ki je eden najudobnejših v Sloveniji. Vožnja je bila kratka, saj smo počeli razne vragolije. V Koper smo prispeli v poznih urah, tako da smo takoj odšli v Izolo, kjer smo imeli bivališče. Najprej smo potešili prazne želodce potem smo odšli raziskat mesto Izolo.
Naslednji dan smo si odšli pogledat muzej starih in novih vlakov v Izoli. Vodič nam je na zelo strokoven in dolg način predstavil zgodovino vlakov. Bilo je zelo zanimivo, priporočam vam ogled tega sejma. Zaradi dolgega ogleda se nam je podrl načrt dneva, zato smo se preostali čas dneva zabavali in še enkrat zabavali.
Zadnji dan v nedeljo smo kot ponosni skavti odšli k maši. Po končani maši se je malo ulilo iz neba, napoved pa je bila slaba. Vsepovsod po Sloveniji je močno snežilo in povsod na cestah so bili zastoji. A nas to ni skrbelo, saj nas je v Kopru čakal Inter city. Vlaki pa nimajo težav z zimsko opremo oziroma snegom. Ko pa smo se peljali proti Ljubljani je vedno bolj snežilo, pojavljali so se tudi snežni zameti.
Na avtobusni postaji v Ljubljani pa se je začelo zapletati. Na kamničana smo čakali dobri dve uri in želodci so začeli kruliti. Ko pa je avtobus prispel, nam voznik ni hotel dati popusta na vozovnice, čeprav bi v dveh urah že peš prišli v Kamnik.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.