Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Zimovanje čete Ptuj 1

Žan Ciglar, Ptuj 1 10.02.2011
V petek 4.2 smo imeli ptujski skavti zimovanje v Reki pri Laškem. Zbrali smo se na ptujski železniški postaji in z vlakom potovali do Pragerska kjer smo prestopili na vlak za Laško. Ko smo prispeli na železniško postajo v Laškem smo začeli z potjo. Šli smo preko mostu mimo pivovarne Laško in se začeli vzpenjati po hribu.
V petek 4.2 smo imeli ptujski skavti zimovanje v Reki pri Laškem. Zbrali smo se na ptujski železniški postaji. Z vlakom smo potovali do Pragerska kjer smo prestopili na vlak za Laško. Ko smo prispeli na železniško postajo v Laškem smo začeli z potjo. Šli smo preko mostu mimo pivovarne Laško in smo se začeli spenjat po hribu V petek 4.2 smo imeli ptujski skavti zimovanje v Reki pri Laškem. Zbrali smo se na ptujski železniški postaji. Z vlakom smo potovali do Pragerska kjer smo prestopili na vlak za Laško. Ko smo prispeli na železniško postajo v Laškem smo začeli z potjo. Šli smo preko mostu mimo pivovarne Laško in smo se začeli spenjat po hribu (Avtor: Slavica Gašparič)

Z ene ure in pol hoda smo podaljšali na 2 uri in pol hoda. Na vrhu smo zagledali naš cilj - malo hišico, sredi ničesar (na začetku je izgledalo da smo izven civilizacije ker je bila tema). Tam nas je pričakala Slavica z lastniki hiše. Dekleta so spala v hišici, ki je više od kočice, kjer smo spali fantje. Po večerji smo si uredili ''bivalne prostore'' in zakurili peč ki je bila edini vir toplote.

Naslednje jutro smo imeli zajtrk in pogledali film Kako izuriti svojega zmaja. Pogledali smo še naše delo voda Mamutov, ker nas je tehnologija zapustila na dan premiere vodovih filmov. Po tem smo še imeli prosti čas in naši kuharji so nam skuhali kosilo. Po kosilu smo imeli delavnice. V eni smo si pekli slanike, v drugi streljali z lokom, v tretji pa smo si izdelali okrasek za našo lepo skavtsko rutko. Po koncu delavnic smo imeli kratko malico in sledila so navodila za krst. Novinci so imeli svojo nalogo, da naredijo zastavo, krščeni pa smo se dogovarjali za krst, ki je sledil. In tako se je priklonil dan v noč. Povečerjali smo in nato smo vodi dobili nalogo za zabavni večer. Levi so so sestavili pesem na melodijo reklame za Barnija.

In že je bil zadnji dan zimovanja, vendar ne za vodnike in podvodnika. Zbudili smo se ob 7h, imeli zajtrk in šli veselo na pot, ker smo morali priti pravočasno pred vhod v rov. Tam smo imeli mašo in verjetno smo nekateri res imeli občutek, kot da smo ljudje v dobi Rimljanov, ki molimo v katakombah. Prišli smo nazaj v dom in imeli kosilo ter pospravili vso kočico. In ura je bila 15 in starši so bili tu. Imeli smo malo ''zabave'' in nato je odšla še zadnja družina. Ostali smo še samo jaz, Katja, Maruša, Nuša, Tomaž, Jan, Slavica in Sabina. Pomili in pospravili smo še zadnje ostanke tega skupnega srečanja ter nato odšli v sobo, kjer smo se igrali družabne igre. In prišel je dan, ko smo vodniki in podvodnika uživali! Zjutraj smo se najedli odličnega zajtrka in zunaj ob opazovanju narave uživali v pitju kave. Pozneje smo šli še v Thermano Laško, kjer smo srečali bivšo stegovodkinjo Nino. Tam smo uživali do 16 ure. Preoblekli smo se in odpravili smo se na postajo za vlak na Ptuj. 

Fotogalerija
6 slik
V petek 4.2 smo imeli ptujski skavti zimovanje v Reki pri Laškem. Zbrali smo se na ptujski železniški postaji. Z vlakom smo potovali do Pragerska kjer smo prestopili na vlak za Laško. Ko smo prispeli na železniško postajo v Laškem smo začeli z potjo. Šli smo preko mostu mimo pivovarne Laško in smo se začeli spenjat po hribu
Nastajanje fantovske zastave! lik je viking Barni
V termah Laško. Utrujeni zelo!
Ob pitju kave.
+3

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.