Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Jesenovanje ptujske čete

Iva Vidovič, prikupna prepelica, Ptuj 1 05.12.2016
Kot vsako leto, smo se tudi tokrat odpravili na dvodnevno nepozabno dogodivščino – skavtsko jesenovanje. Aktivnost je potekala pri cerkvi svetega Martina na Hajdini.
(Avtor: četa Ptuj 1)

Ob 9.00 smo se zbrali dobre volje, pripravljeni na nove dogodivščine ter na sklepanje novih prijateljstev. Za začetek smo se z zemljevidi v rokah in v manjših skupinah odpravili na tri-urno orientacijsko pot po Hajdini in sosednjih vaseh. Po treh urah smo se uspešno, polni novega znanja, vrnili nazaj k župnišču. Napisali smo pravila čete ter odkupnine za nedržanje le teh in ob koncu dneva pravila tudi sprejeli. Tekom dneva smo spoznavali tudi načine reševanja konfliktov ter z igrami dokazali, da brez sodelovanja ne gre.

Ob mraku so voditelji sklicali kvadrat. Tam so določili tudi nove vodnike, podvodnike, ter sprejeli novince v četo.

Večer je mineval hitro, saj smo si ga zelo popestrili. Igrali smo se razne igre, kartali, peli ter se zelo zabavali. Utrujeni smo v spalnih vrečah tudi zaspali.

Zjutraj po zajtrku, smo se takoj pripravili na mašo. Sledilo je druženje s starši in zaključek jesenovanja.Pred odhodom domov pa smo se še enkrat zbrali v kvadratu, podelili našitke za opravljene izzive ter napredovanja in se zahvalili župniku za prijetno gostitev. Bilo je nepozabno! 

Fotogalerija
9 slik
+6

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.