Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Zgodila se je...Urbanacija 1.0!

4
Tadeja, Dinamična vidra 09.11.2011
Čisto verjetno, da ste se v zadnjem času po pomoti zagledali v kakšen prometni znak (ali luč ali klopco) sredi Ljubljane in ste opazili belo nalepko z zanimivimi šiframi. Čisto prav ste videli, ko ste se na en lep jesenski večer z zanimanjem obrnili za tekačem z lučko na glavi in zemljevidom v roki, ki je kar švignil mimo vas. Da in prav imate, ko domnevate, da je verjetno šlo za kakšno orientacijsko tekmovanje.
(Avtor: Matija Urh)

In to ne kakršno koli. Urbanacija 1.0 je bila prva izvedba skavtskega orientacijskega tekmovanja v urbanem okolju, ki ga je predstavljal center Ljubljane. 

Idejna zasnova, priprava proge in organizacija je delo Matije Urha, v sodelovanju s  tropom ŽvN.  Postavljeni sta bili dve progi, UIZI (približno 45 min teka) in za tiste najjače HARDCORE (1.5 ure teka z manjšim vzponom), ki ju je 19.10.2011 okoli 19.00, izpred vhoda Združenja, napadlo 22 skavtov in tabornikov. Cilj je bil v čim krajšem času najti vse točke, ki jih je predstavljala nalepka s šifro, označene na zemljevidu.

Vzdušje je bilo nabito z energijo, tekmovalci opremljeni s kondicijo in pripravljeni na vse :). Najboljši v kategoriji UIZI je bil Jan Dovč (Ljubljana 1), v kategoriji HARDCORE pa Jure Zmrzlikar (42). Čestitke!

Naslednja Urbanacija bo organizirana že v drugi polovici novembra, zato vsi, ki sta vam kompas in zemljevid v izziv, ne oklevajte in se prijavite!

Fotogalerija
20 slik
+17

Komentarji (4)

Za komentiranje se prosim prijavi.