Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Družina je dar

2
Ivan Hudobivnik, Skrbni medved 15.03.2014
Takšno je bilo geslo in rdeča nit dejavnosti odraslih skavtov iz Štepanje vasi, ki so konec februarja zimovali v Krškem.
Zaključni krog (Avtor: Matjaž Maležič)

Br. Mako Senica, ki upravlja in deluje v samostanu v Krškem, nam je v petek zvečer pripravil predavanje in pogovor o Sveti družini.

Naslednji dan zimovanja je bil skoraj v celoti namenjen oblikovanju nove listine, to je programu delovanja bratovščine skozi naslednje triletno obdobje. Zvečer je v okviru otroškega programa potekal zabavni kviz. Pred spanjem je imela bratovščina še eno težko nalogo - izbrati je morala risanko za Kulturnik z naslovom Risanke našega otroštva. Odločeno je bilo. Bratovščina bo na prireditvi predstavila in zvokovno obudila risanko Kako je Palček Smuk rešil potopljeni mesec.

V nedeljo smo vstali zgodaj, da smo ujeli prvo župnijsko mašo, pri kateri smo s pesmijo slavili Boga. Dopoldan nas je čakala orientacija v okolici Artič. Orientacijski pohod ni bil kar tako. Že pri postavljanju pohoda v petek si je Marinka, voditeljica zimovanja, zlomila roko. Pohod Zakonca sta dar je obsegal deset kontrolnih točk, na katerih je bilo potrebno opraviti naloge, vezane na dosedanjo skupno prehojeno pot zakoncev.

Po refleksiji in zaključnem krogu smo se odpravili domov.

V te kraje se bo treba še vrniti. Menda sta v Krškem zelo dejavna dva skavta, ki sta postavila celo vrsto zanimivih geo zakladov. Za iskanje teh ni bilo časa.

Vzemite si nekaj trenutkov in tukaj poglejte galerijo nastalih fotografij iz zimovanja. Je vredno.
 

Fotogalerija
19 slik
V kuhinji
Predstavitev zimovanja
Predavanje o Sveti družini
Iz lonca
+16

Komentarji (2)

Za komentiranje se prosim prijavi.