Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Risanke moje mladosti

1
Ivan Hudobivnik, Skrbni medved (ropotalec v risanki) 13.04.2014
Takšen je bil delovni naslov Kulturnika, ki so ga pripravili mladi skavti iz stega Ljubljana 4. K sodelovanju so povabili tudi »ta stare« skavte. Na zimovanju v Krškem smo skupaj staknili glave in cel večer obujali spomine na mladostne čase in takratne risane junake ter iskali primerno risanko za izvedbo. Končno smo izbrali risanko Palček Smuk.
Nastopajoči (Avtor: Matjaž Maležič)

Časa za izvedbo ni bilo veliko, zato smo stvari močno poenostavili in se odločili, da zgolj zvokovno obudimo prikupnega palčka. Čisto preprosto pa vseeno ni bilo. Imeli smo nekaj vaj, na katere smo prinesli vrsto različnih glasbenih pripomočkov, da bi čim bolj nazorno ponazorili dogajanje v risanki. V naših rokah so se znašli: kitara, raglja, žebelj, triangel, tlačilka ali po domače »pumpa«, pokrovke, posode, kuhinjski pribor, vrečke, balon in še kaj.

O tem, kako smo prehitevali in zamujali dogajanje na platnu, raje ne bom pisal. Še najhujši je bil prizor z balonom, ki kljub temu, da je bila vanj porinjena bucika, ni hotel počiti. Še dobro, da so se najboljši pripetljaji zgodili na vajah. Ko je šlo zares, je vse teklo kot namazano. Ponagajal nam je samo balon, ki je počil prezgodaj. Gledalci pa v smeh. Saj veste, da zvok prehiteva svetlobo, je možno le pri skavtih, v naravi in fiziki ne. Na žalost ste ta enkratni prizor zamudili. Tudi naš fotograf Matjaž ga ni ujel, saj ga tudi ni mogel, ker je imel preveč dela s svojo glavno vlogo - palčkom Smukom.

Matjažu pa je uspelo v svoj objektiv ujeti večino ostalih nastopajočih, zato hitro poglejte v galerijo fotografij in prepoznajte glavne junake risank. Če imate pri tem težave, se obrnite na palčka Smuka, ki vedno rad pomaga in zna rešiti vsak še tako težak problem. Ponovno poglejte kakšno izmed njegovih risank in videli boste, da ne nakladam.

Fotogalerija
9 slik
V dvorani
Kuharski mojstri
Pika Nogavička
Telebajski
+6

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.