Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Skavt 112 - v akciji

Tomaž Rupar, Brihtni Bizon, Ljubljana 4 31.05.2015
Iz zagorelega avta na parkirišču se kadi, v njem otroka, vrata pa zaklenjena. Kaj zdaj!? Mama pride … Skavt 112, na pomoč!
Zajemalna nosila imobilizirajo hrbtenico (Avtor: Aleš Čerin)

Na poligonih prve pomoči so 25. 4. 2015 skavti(nje) svoje znanje prve pomoči, ki so si ga pridobili na skavtskih srečanjih, preizkusili tudi v praksi. Letos smo uprizorili poškodbe ob prometnih nesrečah. Da so bile situacije za udeležence kar se da doživete, so nam pomagali prostovoljci iz Rdečega križa, skavti, izposojena ali v ta namen izdelana oprema.

Tekmovalci so (v čakanju na prihod reševalcev) zavarovali območje nesreče, reševali nezavestne otroke iz zagorelega in pogašenega avta, oskrbovali ponesrečene motoriste, mirili ljudi, ki so ob nesreči »izgubili glavo« …

Poleg poligonov so opravili še preizkus hitrosti (z nosili) in teoretičnega znanja. Za voditelje je bila pripravljena dodatna izobraževalna delavnica (uporabe zajemnih nosil), za vse pa je sledilo zasluženo kosilo.

Čestitke vsem zagnanim skavtom in tabornikom, ki ste se udeležili tekmovanja, posebno ekipam iz taborniškega rodu Stane Žagar - mlajši, ki so osvojile najvišja mesta. Upamo, da si bomo želeli in znali pomagati, ko se bomo srečali v nesreči.

Hvala vsem prostovoljcem (poškodovancem, ocenjevalcem, kuharsko-tehnični ekipi in fotografoma) za pomoč ter bratom kapucinom in Marijinim sestram za prostor, kjer je lahko tekmovanje potekalo.

Rezultati in več slik

Organizatorji: steg Ljubljana 4

Fotogalerija
16 slik
Ogenj!?
Otrok v gorečem avtomobilu
Zajemalna nosila imobilizirajo hrbtenico
Slovesni zbor
+13

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.