Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Sončno Količkanje 2017

1
Lucija Tolar, klepetava koala, Železniki 1 29.01.2017
Na lepo sončno soboto, 21. januarja 2017, je na smučišču Rudno pri Železnikih potekal smučarsko-deskarski (»borderski«) dogodek Količkanje za skavtinje in skavte iz cele Slovenije. Količkanje je že 5. leto organiziral steg Železniki 1. Letošnjega Količkanja se je udeležilo malo več kot 60 skavtinj in skavtov iz 12 stegov od blizu in daleč.
(Avtor: Katarina Černe)

V sklopu dogodka je organizirano smučarsko tekmovanje z dvema tekoma, pri čemer v drugem teku tekmovalce čaka presenečenje kot npr. s pležuhom se spustiti skozi cilj ali med progo zabiti žebelj.

V sklopu promocije dogodka je potekala tudi nagradna igra. Posneti je bilo treba kratek video na geslo letošnjega Količkanja: »MAMI, kje so moje smučke!?« Avtor videa z največ zbranimi všečki si je prislužil brezplačno udeležbo na Količkanju 2017.

Dogodek se je začel ob dvanajsti uri z zbiranjem udeležencev, ob pol enih pa je sledil uraden začetek z dvigom zastav in kratko duhovno mislijo, ki jo je pripravil župnik iz Železnikov, Tine Skok. Po nagovoru so imeli prisotni možnost prostega smučanja, bordanja in sankanja. Ob smučišču potekal tudi spremljevalni program, kjer so se lahko udeleženci pomerili v poligonu in tekmovali v dveh kategorijah »Pancarji« in »Buci/čevlji«. Ob pol treh je sledil žreb štartnih številk in ogled proge. Nato se je začelo tekmovanje. Naprej so se med količke spustili deskarji, na to še smučarji. Vseh tekmovalcev na Količkanju 2017 je bilo 51, dva izmed njih sta se pomerila tako v smučanju kot v deskanju. Najbolj številčno zastopana kategorija je bila moški SKVO, kjer se je pomerilo kar 13 voditeljev. Tekmovanje je potekalo gladko, z nekaj padci in navdušenim navijanjem, skratka vzdušje je bilo odlično! V drugem teku so morali tekmovalci poleg hitrega zavijanja med količki pokazati tudi spretnosti v hitrem odpenjanju smuči/bordov in lovljenju ravnotežja na pležuhu, s katerim so se morali spustiti od zadnjega količka v cilj.

Po končanem tekmovanju je sledila večerja in podelitev odličij najboljšim v smučanju/deskanju in najhitrejšima v poligonu. Ob tej priliki bi se radi zahvalili našim sponzorjem: ŠC Rudno, Domel d. o. o, Niko d. o. o., Lotrič d. o. o., Donar d. o. o., Mercator d. o. o., Stenar, Kompas d. d., Ljubljanski grad. Največja zahvala pa gre vsem udeležencem letošnjega Količkanja. Se vidimo naslednje leto na Količkanju 2018.

Fotogalerija
38 slik
+35

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.