Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Tu pa tam po Kran

Nadja Vrhovnik, Vsestranska kresnica, Kranj 1 10.12.2014
To ni film! To je resnična skavtska pustolovska akcija, ki se je 30. 11. 2014 odvijala po ulicah, travnikih, gozdovih in kanjonih starodavnega mesta Kranj. Si jo zamudil? Potem pa si iz udobnega naslonjača preberi, kako smo se imeli in si poglej nekaj fotografij.
(Avtor: steg Kranj 1)

Naredimo malo drugačno orientacijo! Zakaj pa ne? Pa naj bo bolj mestna in več poudarka bomo dali nalogam na točkah, da se skupina bolje spozna. Ja, in ravno iz tega razloga bomo na začetku udeležence razdelili v naključne skupine. 

In so prišli, 30. 11. 2014, iz daljnih krajev naše preljube Slovenije. Bilo nas je bolj malo, vendar smo se imeli nadvse fino. Tudi dež je počakal, da smo zaključili. 

V osrčju blokov so si tekmovalci ogledali odlomke filma Tu pa tam, s pomočjo fotoorientacije spoznali nekaj kulturnih znamenitosti v starem mestnem jedru, se s škripcem zapeljali čez Kokro, oskrbeli poškodovance, se sprehodili čez mrzlo vodo, pustili svoj umetniški pečat na steni v naši skavtski sobi, iskali sledi gozdnih živali ter na poti doživeli še marsikaj zanimivega, se spoznali in postali malo bolj domači z gorenjsko prestolnico.

Ves čas smo jih opazovali tudi, če so odgovorni državljani in opravljajo skrivne naloge, za katere seveda niso vedeli. Bodo pobrali smeti, ki namerno ležijo okrog točk in se zahvalili ter razdelili dobljene priboljške? No ja, bodimo pošteni, tu bi bili lahko malo boljši. 

Ne sprašujte, kaj je bilo za kosilo! Razkuhani makaroni, kot ponavadi? NE! Tokrat smo postregli z lokalno specialiteto. Vsak je dobil pravo kranjsko klobaso! In ne boste verjeli, bilo jih je toliko, da jih je na koncu še nekaj ostalo. 

Naredili smo skupinski selfi s pravo selfi palico ter z besedami, da bi spet prišli naslednje leto, odšli vsak na svoj konec, novim dogodivščinam naproti.

Še nekaj vtisov udeležencev:

Imeli smo se super in upamo, da se v prihajajočih letih dogodek ponovi. Ob vožnji s škripcem in prebijanju čez ledeno mrzlo reko, obdano s čudovito naravo, so na plan privreli vsi nori spomini na pretekle skavtske dogodivščine.
klan, Velenje 1

Privlačilo nas je že pozitivno vabilo na samo orientacijo – bili smo vabljeni tudi taborniki. Z velikim veseljem smo se podali na večurno potovanje proti gorenjski prestolnici, na orientacijski preizkus, na druženje s katoliškimi skavti. Moramo priznati, da so nas tako organizatorji kot udeleženci izredno pozitivno presenetili, saj smo bili takoj sprejeti mednje. Velik poudarek gre dati sistemu mešanja udeležencev v ekipe, saj smo se tako prek skupne avanture še bolje spoznali. Kranj je zakon, orientacija z zanimivimi kontrolnimi točkami še bolj, druženje s katoliškimi skavti pa nam je prižgalo iskrico, katere se bomo še dolgo z veseljem spominjali. Komaj čakamo na naslednje leto!
Rok F., Rod Koroških Jeklarjev, Ravne na Koroškem 

Tu pa tam po Kran je bil vrhunsko dodelan orientacijski pohod. Čeprav so v filmu Tu pa tam jedli burek z ajvarjem, smo mi dobili še boljše - klobaso in to z ajvarjem. Pa da ne bi samo o hrani, Kokra je kljub poletnim razmeram mrzla.
Vid Grašič, Radovljica 1 

Več fotografij si lahko ogledate tu.

Fotogalerija
5 slik
Tu pa tam po Kran
Tu pa tam po Kran
Tu pa tam po Kran
Tu pa tam po Kran
+2

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.