Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

"Zemljemrzneži" na žirovskih obljubah

Filip Pivk in Marko Filipič 04.05.2009
V soboto, 25. 4. 2009 smo imeli žirovski skavti obljube v Stari Oselici.
V soboto, 25. 4. 2009 smo imeli žirovski skavti obljube,v Stari Oselici. V soboto, 25. 4. 2009 smo imeli žirovski skavti obljube,v Stari Oselici. (Avtor: Filip Pivk in Marko Filipič)
V soboto, 25. 4. 2009 smo imeli žirovski skavti obljube. Ob 9.00 smo se z avtomobili odpeljali v Staro Oselico.

Tam nam je Sara povedala zgodbo o dečku Gašperju, ki je hotel ozdraviti zemljo. Izvedeli smo, da bomo te obljube posvetili Zemlji in ekologiji. Kasneje so izvidniki in vodnice odšli na orientacijo, volčiči pa smo se pogovarjali o Zemlji in šli na sprehod. Ko smo vsi prišli nazaj, smo imeli kosilo. Jedli smo makarone z omako in solato. Po kosilu smo imeli prosti čas. Poskušali smo si narediti piščalke, a nam ni uspelo. Volčiči smo se kasneje pripravljali na mašo, četa pa se je lotila postavljanja oltarja in mašnega prostora.

Ob 18.00 smo imeli mašo na travniku za hišo. V skavtsko družino smo sprejeli 7 volčičev mladičev, ki so dobili rutko. Po maši nas je že čakala večerja – topli sendviči. Ko se je stemnilo, so šla dekleta iz čete zakurit ogenj. Ob njem smo prepevali pesmi in se zabavali. Šli smo nazaj pred hišo, kjer smo imeli še zabavni večer. Ob 23.30 smo šli volčiči v hišo, četa pa je ostala zunaj in si s pomočjo zvezdne karte ogledala zvezde.

Zjutraj smo se zbudili okrog 7.00. Čez pol ure smo bili že vsi pripravljeni za telovadbo. Tekli smo do bližnjega travnika in nazaj. Ko smo pozajtrkovali smo imeli še nekaj prostega časa, potem pa je sledila igra. 'Zemljemrzneži' so nam ukradli Zemljo, zato smo jo morali dobiti nazaj. Celo dopoldne smo se trudili, a nam je na koncu vendarle uspelo. Okrog 12.00 so po nas prišli starši in nas odpeljali domov. Imeli smo se zelo lepo.
Fotogalerija
4 slike
V soboto, 25. 4. 2009 smo imeli žirovski skavti obljube,v Stari Oselici.
V soboto, 25. 4. 2009 smo imeli žirovski skavti obljube,v Stari Oselici.
V soboto, 25. 4. 2009 smo imeli žirovski skavti obljube,v Stari Oselici.
V soboto, 25. 4. 2009 smo imeli žirovski skavti obljube,v Stari Oselici.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.