Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Slovesno obljubili smo...

Martina Ilišinović, Igriva lisička 29.05.2011
V petek in soboto, 20 in 21.5., smo se skavti iz stega Prebold-Polzela 1 zopet podali v naravo. Tokrat s posebnim namenom – obljube novih skavtov.
obljuba obljuba (Avtor: Katja Ilišinović)

Odpravili smo se v bližino Polzele, kjer smo se po le nekaj minutni hoji s ceste znašli na čudovitem travniku obkroženim z gozdom – idealen prostor za naš tabor. In tako smo se takoj lotili postavljanja šotorov in priprave tabornega ognja, ustvarili pa smo tudi „impro“ jambor. Po večerji – twistu – je bil čas za zabavni večer, kjer smo se nasmejali različnim skečem in vicem, obiskali pa sta nas tudi klanovodkinji Anja in Vianeja.

Noč je prinesla čas za stražo tabornega prostora in spanje – vendar pa je tega zadnjega bilo bolj malo. Ponoči so nam namreč naši klanovci poskušali ukrasti zastave. Tekanje, skrivanje in lovljenje je prineslo svoj rezultat – klanovci so odnesli dve vodovi zastavici, izvidniki pa so ubranili „glavno“ zastavo.

Po bolj ali manj neprespani noči so se začele priprave na obljube, zraven pa smo se še zabavali z igrami roverčka, skrivanja in nogometa. Kasneje so se nam pridružili še klanovci, s katerimi smo se najprej dogovorili za odkupnine za zastave, nato pa so nam pomagali postaviti klopco in oltar za mašo. Po prihodu našega župnika ter staršev „ta novih“ skavtov smo pričeli s slovesno mašo. Nove rutke so ob oltarju čakale na svoje lastnike. In čeprav nam je vreme malce grozilo z nevihto, je počakalo dokler vse rutke niso našle svojega novega lastnika – 10 izvidnikov je dalo obljubo in postali so „ta pravi skavti“.

Lep vikend, poln dogodivščin in veselja, ter sprejetje v veliko svetovno skavtsko družino – je lahko še kaj lepšega?

Fotogalerija
14 slik
obljuba
V petek in soboto, 20 in 21.5., smo se skavti iz stega Prebold-Polzela 1 zopet podali v naravo. Tokrat s posebnim namenom – obljube novih skavtov.
priprava oltarja
maša
+11

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.