Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Umešana ali ocvrta jajca?

Tjaša Dernikovič, Cerknica 1 15.01.2015
10.1.2015 je sredi Cerknice potekal kuharski mnogoboj. V kuharje so se prelevili skavti iz stega Cerknica 1, ki so tekmovali, kdo bo pripravil najbolj okusna jajca. Kje vse so se znašla jajca ter kakšna nagrada je čakala zmagovalno skupino, si preberi v spodnjih vrsticah.
Skupinska slika stega Cerknica 1 (Avtor: Blaž Žnidaršič)

V soboto, 10.1.2015, se je v krdelu Hitrih šap Cerknica 1 zgodila cela zmešnjava. Stari volki so se kar naenkrat znašli v mestni džungli, kjer so bili popolnoma zmedeni. Ker niso znali brati zemljevida, so se izgubili, nato pa so ostali še brez hrane, saj je Balu po nesreči razbil še edino jajce, ki jim je ostalo. Zato so se odločili, da na pomoč pokličejo še vse ostale cerkniške skavte. Po skupinah so se odpravili na pot in za popotnico dobili veliko culo, v kateri so imeli nekaj hrane za lažje preživetje in pa zemljevid, ki so ga morali brati v ogledalu, saj so jim ga nagajivi Bandarlogi malce prezrcalili.

Ko so vse skupine prišle do cilja, jih je tam že čakal veliki skavt. Odločil se je, da bo starim volkom pokazal, kako si lahko pripravijo jajca, da ne bodo lačni, zato je pripravil kuharski mnogoboj. Vsaka skupina je morala v določenem času pripraviti jajca na vsaj 3 različne načine. Takoj, ko se je začel odštevati čas, pa so že nastopile prve težave.

Ko so skupine začele odpirati svoje cule, so namreč ugotovili, da se jim je med potjo razbilo kar nekaj jajc. Težave so se nadaljevale tudi med samim kuhanjem, saj so nekatera jajca namesto v ponvici pristala kar na mizi. Končni izdelki pripravljenih jajc pa so bili zelo zanimivih tekstur in oblik. :)

Ker so pripravljena jajca zadišala po celi Cerkniški džungli, si je kuharski dvoboj prišel ogledati tudi naš župan, ki je bil navdušen nad idejami, kako po skavtsko pripraviti jajca.

Na koncu kuharskega mnogoboja je komisija voditeljev tudi ocenila najbolje pripravljena jajca. Zmagovalna skupina je dobila prav posebno nagrado – ˝selfie˝ z velikim skavtom in eno jajce za domov.

Nauk tega dneva je bil zagotovo ta, da surovega jajca ni pametno spraviti v žep od bunde. Čemu tak zaključek, pa presodite sami. :)

Fotogalerija
12 slik
Stari volki so skozi vrata na steni prišli v novo džunglo.
Cerkniški župan s skavtom.
+9

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.