Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Skavti stega Mozirje 1 zmagali v kuhanju golaža

Klanovodinja Julija Remenik, Zanesljiva netopirka 06.08.2017
10. junija 2017 se je v Mozirju odvijala 9. tradicionalna golažijada Mozirje 2017. Na tekmovanju v kuhanju golaža se je letos pomerilo 25 skupin iz različnih koncev Slovenije. In med vsemi je prav naša skavtska skupina, ki so jo sestavljali trije člani klana Mozirje 1, osvojila 1. mesto.
Zmagovalna ekipa (Avtor: )

Verjetno še ne veste, da je klan Mozirje 1 velik ljubitelj kulinarike. O tem priča tudi zakon našega klana: »Hrano se spoštuje!« Ta zakon, ki ga pogosto citiramo, pa je prišel do izraza tudi na tem kuharskem tekmovanju.
Naši popotniki so se že lansko leto prijavili na golažijado in osvojili zelo dobro 8. mesto. A to jih je, kot kaže, samo še dodatno spodbudilo k ponovni udeležbi na dogodku. Letošnja tekmovalna ekipa, ki so jo sestavljali Martin Brezovnik, Izak Kanjir, Jan Škruba in Tilen Tisnikar, je tako dokazala, da skavti nismo od muh. Zmago jim je prinesel okus in izgled golaža, v prihodnosti pa bodo morali delati še na boljšem izgledu stojnice.
Za nagrado so prejeli veliki prehodni enoletni pokal Golažijade Mozirje, pokal za 1. mesto Golaž mojster 2017, enotedenski oddih na morju v apartmajih Burger in gospodinjski aparat BSH.
Verjetno marsikdo ni verjel, da so naši mladeniči tako zelo dobri kuharji, da bodo letošnji golažijadi pometli z vso konkurenco na. A uspelo jim je! Bravo, fantje! Ponosni smo na vas in navdušeni smo nad vašim uspehom! Čestitke!

Fotogalerija
2 sliki
Zmagovalna ekipa
Članek iz lokalnega časopisa

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.