Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

FOTO in VIDEO: Vodi svoj kanu!

Rok Pisk – Mobi Marjasc, Žiri 1 16.09.2015
Življenje je kot vožnja kanuja po reki od izvira prek brzic in mirnega toka do varnega pristana. S tako prispodobo je ustanovitelj skavtov Baden-Powell začel svoje delo »Popotovanje k sreči«.
(Avtor: Rok Rakun)

Državno vodstvo veje popotnikov in popotnic je zagrabilo Bi-Pijevo spodbudo in 12.-13. septembra 2015 v Retečah pri Škofji Loki pripravilo vseslovensko srečanje PP pod geslom »Vodi svoj kanu!«. 

Več kot 180 udeležencev ter okrog 40 voditeljev je že od ranega jutra prek igre in dejavnosti spoznavalo, kako si je naš ustanovitelj zamislil vejo popotnikov in popotnic (PP). Nenehno je odzvanjala njegova spodbuda vsakemu posamezniku, naj sam vodi svoj kanu, svoje življenje.&nbs

(Avtor: Rok Rakun)

Na tem popotovanju pa čakajo različni izzivi in nevarnosti, ki so jih udeleženci spoznavali ob veliki igri, kjer najpogumnejših ni ustavila niti mrzla reka Sora, in pri delavnicah, kjer so spoznavali najrazličnejše čeri na poti življenja: od drog do nezdravega načina življenja, od nevarnosti na spletu do globalnih izzivov človeštva. 

Zvečer so zagoreli ognji, z njih pa je kmalu zadišala večerja. Na travniku je zraslo naselje bivakov, ki so nudili varno zavetje v hladni jesenski noči. 

(Avtor: Rok Rakun)

Po večerji nas je obiskal sam Baden-Powell in povabil, naj v klanih razmislimo, kako potujemo k sreči, in to podelimo z drugimi. Nastale so enkratne pesmi, uprizoritve, slike in druge umetniške predstavitve, ki so obogatile večer. 

Ob koncu večera je skupina lenivcev, ki je prva preplavala na drugo stran reke Sore in tam našla ključ, odprla skrinjo, ki je že ves dan zaklenjena stala na odru. V njej je bila zaklenjena pravkar izdana knjiga Popotovanje k sreči, ki so jo prejeli udeleženci srečanja kot spomin na srečanje in spodbudo za osebno rast. 

(Avtor: Rok Rakun)

Iz jasne noči smo se zbudili v sveže nedeljsko jutro. Po zajtrku smo poskrbeli, da za nami na prostoru ni ostalo drugega kot lepi spomini, nato pa smo se s sveto mašo v čudovitem okolju Bogu zahvalili za srečanje. Marko Rijavec nas je v nagovoru spodbudil, naj se ne nehamo učiti, kako voditi svoj kanu.

(Avtor: Rok Rakun)
 

Nekaj obvestil, zahval in že je dolg pisk oznanil, da se spuščata zastavi in se naše srečanje zaključuje. Začenja pa se nova pot: pot vsakega posameznika, vsakega noviciata in klana, celotne veje PP in Združenja proti edinemu pravemu uspehu – proti sreči.

»Sreča je tvoja, če le pravilno vodiš svoj kanu.« (Bi-Pi)

Fotogalerija
19 slik
+16

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.