Zažiga

15 Zažgi

Prenesi v

Tvoj klic je brezplačen

Tomi Tomšič 28.02.2008
Pod tem geslom smo skavti Mamutovega stega praznovali Dan spomina in obenem slavnostno izbrali svoj klic stega ter dobili himno stega.
Kako smo izbirali klic Mamutovega stega - Kamnik 1 Kako smo izbirali klic Mamutovega stega - Kamnik 1 (Avtor: Erika Klemenc)
Zadnjih nekaj let 22. februar za naš steg pomeni pomemben datum. Ker brez Baden-Powella ne bi bilo skavtov, ne bi bilo tudi našega stega, zato sprejemamo pomembne korake pri izgranji našega stega tudi z njim v duhu.

22.02.2005 smo otvorili prvo čisto našo skavtsko sobo.
22.02.2007 smo si po 16 letih končno izbrali ime stega - postali smo Mamutov steg.
22.02.2008 pa smo si izbrali še svoj klic in prvič javno zapeli našo himno - Mi smo Mamutov steg.

Vsaka izmed teh izbir je bila sad dolgih postopkov, razmišljanj in oblikovanj, da smo se lahko v njih jasno prepoznali vsi. Tako smo po obsežni akciji iskanja klica stega zbrali 34 predlogov, ter z glasovanjem izbrali 6 najboljših.

Na Dan spomina smo se dobili vsi in v družabno-kulturni prireditvi, ki sta jo vodila Berti in Zofka, oz. zakonca Robert in Olave Baden-Powell, izmed 6 zmagovitih izbrali najboljšega. Ta je že v prvem krogu glasovanja s prepričljivo večino 41-ih glasov (proti 2. uvrščenemu s 7. glasovi) postal:

Kdoj biu prvi? - (vsi) Mamuti!
Kdoj največji? - (vsi) Mamuti!
Kdo smo mi? - (vsi) Mamuti!

Voditeljski zborček pa je tudi prvič javno zapel najbolj varovano skrivnost tega leta, našo himno, ki sliši na ime Mi smo Mamutov steg. Njeno melodijo in besedilo, v kateri ima vsaka veja tudi svojo kitico, pa boste lahko slišali, če se boste na Jamboreeju znašli v naši bližini.
Fotogalerija
27 slik
Kako smo izbirali klic Mamutovega stega - Kamnik 1
Kako smo izbirali klic Mamutovega stega - Kamnik 1
Kako smo izbirali klic Mamutovega stega - Kamnik 1
Kako smo izbirali klic Mamutovega stega - Kamnik 1
+24

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.