Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Toto tekmovanje je bilo še bolj noro, kot smo mislili

Razmišljajoči volk 13.04.2014
5. in 6. aprila 2014 so se skavti, ki so prišli iz različnih koncev Mariborske regije, zbrali v sami štajerski prestolnici na Totem norem tekmovanju (TNT). S sabo so prinesli svoje budilke - talente - s katerimi so prebujali zaspano regijo in mesto, ter jih ponesli nazaj domov še bolj utrjene, da bodo z njimi pomagali prebujati svojo okolico. V glavnem delu tekmovanja pa so se pomerili v orientaciji in prebujali Maribor!
Tukaj smo? Malo sem v temi. (Avtor: Anja Pinter)

Že zgodaj zjutraj smo se voditelji stega Maribor 1 zbrali na prireditvenem prostoru v telovadnici zavoda Antona Martina Slomška. Dan pred tem nam je tehnično osebje, ki je prihajalo tudi izven naše regije, pomagalo pripraviti prostor. Dvorana je bila tiha in mirna, parket se je svetil v sijaju jutranjega sonca. Pravzaprav je bilo tako mirno, da si slišal še grizljanje nohtov živčnih organizatorjev, ki so prvič pripravljali takšen projekt.

Kmalu se je v dvorani znašel prvi gost. Bil je majhen bober, ki so ga starši pripeljali prezgodaj. V ogromni dvorani je deloval nekoliko izgubljeno, ampak prav kmalu je dobil družbo. Kmalu se je zbrala množica bobrov, volčičev, izvidnikov, pa tudi nekaj zgodnjih klanovcev, ki so s tekmovanjem pričeli šele popoldan.

Po registraciji skupin sta skavte nagovorila brata Piro po imenu Man in Tehnik. Skupaj sta na noge spravila celotno dvorano, ampak nič ni množice zbudilo bolj kot dinamitne palčke z darilci, ki sta jih brata zmetala v množico. Nekatere so bile polne sladkarij, druge pa napolnjene s priponkami, obeski ter celo s plišastimi igračkami - skratka cele vrečke... um... palčke presenečenja.

Zdaj dodobra prebujeni bobri in volčiči so ostalim, v okvirju tekmovanja Toti Majo Talent (TMT), predstavili svoje talente. Nekateri so bili raperji, drugi plesalci, športniki ali čarodeji. Bobri so celo poprijeli za harmoniko in nam zapeli ter zaigrali.

Napočil je čas, da se skupine odpravijo na orientacijski del tekmovanja. Na poti so morali graditi zidove, obirati grozdje, športati in s tem spoznavali mariborske znamenitosti. Pot je bila dolga in naporna, vendar so se vsi potrudili po svojih najboljših močeh.
Medtem so dvorano napolnili klanovci, ki so prav tako predstavili svoje talente. Plesali smo Makareno, izvajali gimnastiko, okusili nekaj dramskih nastopov itd. Zvečer pa so svoje talente pred veliko množico predstavili tudi izvidniki. Tukaj pa je šlo zares. Uživali smo v jazz baletnih točkah, cirkusu Diabolo, petju, drami, komediji… Zdaj je dvorana res zaživela!

Vse nastope je ocenjevala žirija, ki je kasneje tudi razglasila rezultate. Zmagovalci po kategorijah so bili Dravski bobri (Maribor 1), Močne šape (Rakova Steza 1), Koroška banda (Koroška 2) in Piščanci (Ptuj 1).

Zdaj pa, ko smo bili res že vsi povsem prebujeni, je prišel čas za glasbo in ples. Na odru nas je zabaval TNT bend. Dvorana je bila ponovno na nogah! Vsi smo uživali in energija je bila neverjetna. Lahko bi rekli, da celo eksplozivna. Z adrenalinom nabiti klanovci so počasi zapuščali dvorano in pričeli s svojim delom orientacijskega tekmovanja. Vračali so se šele v zgodnjih jutranjih urah, ko smo organizatorji že tiho skakali po dvorani in pripravljali stvari za mašo in zajtrk.
Nedeljsko mašo je popestrila zasedba Karizma, ki jo sestavljajo nekateri starši skavtov iz stega Maribor 1 in njihovi skavtski "pamži".

Po maši so razglasili rezultate in podelili nagrade. Tukaj se je izkazalo, da je bilo poznavanje domačega terena velika prednost. Vse prve nagrade so osvojili skavti iz stegov Maribor 1 in Maribor 2, kljub temu pa so ptujski popotniki pokazali Mariborčanom zobe, ter dosegli odlično 2. in 3. mesto.

Vsem sodelujočim še enkrat čestitamo. Zaradi vas je bilo vzdušje res eksplozivno!

Fotogalerija
9 slik
Dobri, dobri boberčk!
Čuj, toti sod ma noge!
Zadrži dih, nameri in... ZADETEK!
Zmagovalci IV kategorije TMT
+6

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.