Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

FOTO in VIDEO: Jakec 2017

Krista Grdadolnik, Prikupno zgovorna puma 24.10.2017
Jakec 2017 je za nami. Letos je potekal že 20. leto. Tokrat pod geslom ''Bodi TI – tak, kot si!''.
(Avtor: Rok Rakun)

Tudi letos se je okoli 700 skavtov zbralo v Logatcu, vsak s svojo nalogo. Logaški steg v vlogi organizatorjev, ostali stegi pa kot pomoč na točkah, testih, delavnicah in tehniki, ali pa kot tekmovalci oziroma voditelji ekip. Vsi smo prišli s svojim namenom, vendar vsi s skavtskim duhom in energijo, ki je bila ves čas prisotna. Posebej pri sv. maši v nedeljo in razglasitvi rezultatov, ko smo bili skupaj zbrani v dvorani. Videti tako veliko število skavtov na kupu je res posebno doživetje.

Letošnji koordinator dnevno-nočnega izziva Jakec je bil Vital Mihelčič, logaški stegovodja, ki nas vse združuje v veliko logaško skavtsko družino. Motiviral nas je, da smo dali vse od sebe pri pripravi dogodka. Tako je trop za program pripravil zanimive delavnice - Jakčeva soba pobega, minolovec in hoja po vrvi. Z duhovnikom g. Luko Tulom so pripravili katehezo, na kateri smo se pogovarjali o sebi, kakšni smo in kako svet vpliva na nas. V soboto zvečer nas je zabavala skupina Čuki.

Trop za administracijo je bil letos sestavljen iz samih deklet. Poskrbele so, da so štarti ekip potekali mirno ter dajale napotke in vzpodbudne besede vsem tekmovalcem. Vsi tekmovalci so se varno vrnili nazaj. Očitno so delo dobro opravile. 😊

Delo pa je dobro opravil tudi trop za progo. Pot so začeli načrtovati že nekaj mesecev pred dogodkom. Skrbno so si začrtali točke, jih vrisali na karto, določili, katere bodo žive in katere mrtve točke. Na vsaki živi točki potekajo naloge. Pajkova mreža in signalizacija sta tradicionalni, letos pa so se lahko udeleženci urili še v iskanju zamaškov v senu, streljanju s katapultom v tarčo, metanju obročov na palice in postavljanju piramide iz lončkov. Na živih točkah pomagajo prostovoljci, ki sprejmejo tekmovalne skupine, jim razložijo potek naloge in vpišejo rezultate.

Na žive točke se prostovoljci odpravijo v soboto, v zgodnjih jutranjih urah. Tja jih odpeljejo organizatorji iz tropa za tehniko. Brez tropa za tehniko bi bili lačni, pa tudi sončnih očal z napisim Jakec ne bi dobili. Poskrbeli so za nagrade, pokale, razvoz in mnogo drugih tehničnih stvari, ki se nam morda zdijo samoumevne.

Vikend je minil prehitro, smo pa veseli, da je minil prav tako, kot smo si ga zamislili in ga načrtovali. Zahvaljujemo se vsem sodelujočim. Zelo smo vas veseli. Komaj čakamo naslednje leto! Pa vi?

Fotogalerija
17 slik
+14

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.