Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Ta veseli dan kulture

Vsestranska Lisička 09.02.2011
ali kako se je klan Klan skupaj z mamo Rakšo in prijatelji povzpel na Snežnik.
klan Klan in mama Rakša klan Klan in mama Rakša (Avtor: Danijela Žvokelj)

Bilo je lepo zimsko jutro. V zraku je že močno dišalo po pomladi. Klan Klan se je pri vzponu na Snežnik pridružil mladcem in mladenkam iz društva Bakla. Tako se nas je na Sviščakih nabralo za slaba dva ducata. 

Vsak s svojim parom nepremočjivih gojzarjev, nahrbtnikom z malico in pohodnimi palicami. Klanovci pa še s krojem in rutko. Ponosno smo debeli dve uri korakali za slovensko zastavo. Pot je vodila po snegu in ledu. Malo pa tudi po kopnem. Kajti ne glede na kar konkretno nadmorsko višino je bilo snega bolj ko ne samo za vzorec. Zadnji konkretni postanek na "obračališču" nato pa vsak svoje poleno v nahrbtnik (najbolj zagnani kar cel čok) in med ruševjem navzgor proti koči. Pazljivo korak za korakom kajti pot je bila kar precej ledena.

Na vrhu nas je pričakala topla koča. Oskrbnik nam je postregel s čajem in joto. Točno opoldne pa je bil čas za kratek kulturni program. Proslava ob državnem prazniku na visokem nivoju. Najprej smo zapeli zdravljico. Sledile pa so recitacije bolj ali manj znanih avtorjev. 

Počasi je bil že čas, da se vrnemo v dolino. Samo še skupinska slika na prepišnem vrhu in potem samo še previdno navzdol. V dolini pa še čajček in upanje, da naslednje leto ponovimo akcijo.

Fotogalerija
9 slik
klan Klan in mama Rakša
Še na začetku
Oskrbnik koče na Snežniku
Pogled proti Pivški kotlini
+6

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.