Zažiga

14 Zažgi

Prenesi v

Stična spet norela!

7
Martina Ilišinović, Igriva lisička 23.09.2009
V soboto, 19.9., se je v Stični spet dogajalo. Okoli 7000 src mladih in mladih po duši, je cel dan uživalo v še boljši, še bolj razgibani in vsebinsko še bolj polni Stični 2009.
Zaupaš? Zaupaš? (Avtor: Martina Ilišinović)
Že pred 9.00 uro so se v Stično začele zgrinjati trume mladih in kaj kmalu je Stična popolnoma oživela. Letos smo svoje upanje naslonili na živega Boga in na vsakem koraku si lahko to tudi izkusil. Festival mladostne vere na osrednjem prostoru je resnično pokazal, da so prav vsi dobrodošli. Bil je poln energije, dobrih pesmi in bansov - ravno prav, da te je vrglo v "feeling". Hkrati pa si lahko igral tudi nogomet na igrišču ali pa poklepetal ob kavi ali čaji v Kulturnem domu, kjer se je odvijal poseben program za študente.

Seveda tudi letos niso manjkale delavnice. Na izbiro jih je bilo kar 23, razdeljene pa so bile v 4 sklope - Mladost, čas upanja, Srečal sem Boga, Talenti konkretno in Ljubezen in upanje. Delavnice so se ukvarjale z aktualnimi vprašanji med mladimi, lahko si se pozanimal o prostovoljnem delu ali pa si se enostavno odpravil na Tržnico upanja, kjer so se mnoge organizacije predstavile s svojimi stojnicami. Skozi cel dan je bila vzpostavljena tudi Eko točka, kjer so mladi pridno razvrščali odpadke in tako pripomogli k eko-prijazni Stični.

Proti 13.00 uri pa ni bilo možno zgrešiti trume skavtov, ki so se zgrinjale proti pokopališču. Kriki, objemi, čvekanje – le kdo ni vesel, ko sreča prijatelja, ki ga ni videl že celo leto ali še dlje? Pravo morje rutk je letos kar poplavilo Stično in prav gotovo je naš "A zigi-zigi-zaj" odmeval po celi Stični in še v sosednjih devet vasi najbrž.

Letos je Sveto mašo daroval nadškof msgr. Alojz Uran ob somaševanju 7 škofov in mnogih duhovnikov iz cele Slovenije. Spomnil nas je, da ima vsak posameznik posebno nalogo na svetu, ki nam jo je zadal Bog. Letošnja nabirka je šla v podporo projektu "5 x stop je cool", ki skrbi za ozaveščanje o posledicah alkohola, drog in nasilnega vedenja, tudi na cesti. Zaključek maše pa se je kar samodejno prelevil v velik zaključni žur, ki je tudi tokrat bil poln dobrih pesmi in mladostnega vzdušja, predvsem po zaslugi Stična bend senior.

Stična 2009 je vsekakor presenetila s številnimi drobnimi malenkostmi, ki so lepo zaokrožile celoten program in ustvarile enkratno ambientacijo. Festival Stična leto za letom dokazuje, da mladi z veseljem sprejemamo vero in Boga v svoje življenje, če se nam le to predstavi na zanimiv, zabaven in življenjski način.
Fotogalerija
44 slik
Zaupaš?
na ulici je bilo veselo
Festival mladostne vere
Križ ki so ga mladi prinesli z železniške postaje Ivančna Gorica
+41

Komentarji (7)

Za komentiranje se prosim prijavi.