Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Zdrav kot skavt

Pisarna ZSKSS 28.08.2017
"Zdravje je temelj razvoja in odsev razmer v družbi." Wikipedija, 2017 "Veselo srce podarja zdravje, potrt duh pa suši kosti." Sveto Pismo, Pregovori 17,22 "Zdravje je največje bogastvo." Nemški pregovor "Zdravje ne odtehtajo vsi zakladi sveta." Poljski pregovor "Eno jabolko na dan odžene zdravnika stran." Angleški pregovor "Če nimaš zdravnika, naj bodo tvoji zdravniki vedra duša, počitek in zmerno življenje." Latinski pregovor "Kdor dela, tri dni dlje živi." Slovenski pregovor "Dobra misel je pol zdravja." Slovenski pregovor
(Avtor: )

Imamo dobro novico iz pisarne in IO-ja! SKAVTI smo pridobili sofinanciranje za izvajanje programov, ki bodo krepili zdravje v naši organizaciji in tudi naokoli - telesno, duševno, duhovno ... Podprlo nas je Ministrstvo za zdravje, ki nam bo naslednji dve leti stalo ob strani. Spremljali bomo napredek na področju ozaveščanja o pomembnosti zdravih izbir in širjenja skavtskih dobrih praks širše med neorganizirane mlade v krajih, kjer delujejo naši stegi. Posebno pozornost bomo namenili duševnemu zdravju in preprečevanju takšne in drugačne zasvojenosti.

Govorimo o dveh zgodbah, združenih v eno "Zdravje". Ena od zgodb je nadaljevanje tega, kar smo gradili od leta 2015. Skupaj s partnerji iz Društva Brez izgovora bomo pisali novo poglavje Za zdravje mladih 2.0. Druga zgodba pa je projekt Izzivaj - Uživaj, kjer bodo stegi (vsaj 10) izbirali izzive in si sestavili svoj program zdravja, ki bo se bo odpiral tudi navzen v domačih občinah.

Vizija do leta 2019 je, da bi slovenske skavtinje in skavti znali prepoznati vrednost zdravja in faktorje tveganja v svojih skupinah ter ustrezno pripraviti skavtski program, ki bo spodbujal zdrave navade in preprečeval slabe. Tudi preobremenitev in izgorelost.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.