Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

SKAVTI SO 2 LETI IZZIVALI

Mateja Dobovšek 06.11.2019
V preteklih dveh letih smo v ZSKSS velik del skavtske vzgoje namenili zdravju. Vrednoti, ki je skavtom podarjena v zibko. Vsebine zdravja smo razširili in poleg prehrane in gibanja obravnavali tudi duševno zdravje.
(Avtor: Arhiv ZSKSS)

V zadnjih dveh letih smo na igriv način opravljali izzive s področja zdrave prehrane in gibanja v lokalnih enotah širom Slovenije. Izvedenih je bilo 179 izzivov. Sodelovalo je 10 skupin, z zdravimi vsebinami pa smo podprli tudi 27 obstoječih dogodkov. Skupno pa so na vseh izzivih zabeležili 6.972 udeležb.

Poleg načrtovanih projektnih aktivnosti, ki smo si jih pred dvemi leti zadali, je tekom projekta nastalo nekaj prikupnih akcij, ki so jih skavti in ostala javnost, ki je prišla v stik z vsebinami, lepo sprejeli.

Tako smo v začetku leta sodelovali na razstavi Body Worlds Vital in prispevali svoj velik delež v obliki delavnic. V aprilu 2019 smo izvedli mesec zdravja, kjer je potekalo nekaj pohodov po celi Sloveniji, izvedenih je bilo nekaj delavnic in cela serija tedenskih video blogov skavtov, ki so se lotili izzivov. Poleti 2019 je nastala tudi nova knjižica zdravih receptov, ki je prilagojena za kuhanje na ognju in za večje število ljudi.

Z nastalimi materiali in aktivnostmi v lokalnih enotah se zagotovo ne bo zaključilo delo na zdravju, pač pa še vedno krepilo, kljub zaključku projekta Izzivaj - uživaj.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.