Zažiga

26 Zažgi

Prenesi v

Spomini na Stično so še živi

Ester 15.01.2007
Ja, spomini so še vedno sveži in prijetni ob misli, da nam je bilo kljub hladnemu vremenu toplo pri srcu. Grela nas je Luč.
Fotografije z Dunaja in sprejema LMB v Ljubljani Fotografije z Dunaja in sprejema LMB v Ljubljani (Avtor: Tomaž Sinigajda - SiNi)
Res je, spomini so še vedno živi. Bila je sobota, ko smo se iz Celja z avtobusom odpeljali skavtinje in skavti iz treh bratovščin: Celja, Velenja in Mozirja.Že na avtobusu nam je Angelca prebrala voščilnice za praznike, katere je prejela celjska bratovščina. Ob poslušanju lepih misli in želja smo bili kot ena velika družina.

Prispeli smo v Stično, kjer je bilo prečudovito srečanje in izmenjava Luči Miru iz Betlehema, pri skupni Sv. maši.
Nasmejani obrazi naših bratov in sestra, tudi iz sosednjih držav , so v naših srcih prižgali plamen miru, ki nas je še bolj povezal med seboj.Na koncu srečanja smo peli in peli, kot da govorimo vsi enak jezik. Pa saj iz skavtskih src vre res enak ali ne? Zanimivo si je bilo ogledati tudi muzej v samostanu Stična.
(Janica, BOKSS Mozirje)


Ja, spomini so še vedno sveži in prijetni ob misli, da nam je bilo kljub hladnemu vremenu toplo pri srcu. Prvič sem se udeležila izmenjave Luči miru iz Betlehema AlpeAdria in ni mi žal.
Množica prijateljev iz vse Slovenije, Italije, Avstrije in Hrvaške, povezana v eno, te navda z veseljem in prevzame te misel kako lepo, čudovito bi bilo, če bi se nam pridružili tudi drugi in bi na tak način lahko prinašali mir, ljubezen in toplino med ljudi. Potem bi ne bilo prostora za nemire, prepire in nasilja, ki ga je toliko okoli nas. V Stični sem doživela to čudovito povezanost med nami, čeprav nas ločujejo kilometri.
Najbolj pa se me je dotaknilo povabilo k pozdravu miru. S stiski rok se je mir naselil tudi v meni, čeprav sem bila polna nemira. Ja, v tistem trenutku, ko sem podajala mir prijateljem po klopeh, se je vame naselil tisti mir, ki ga lahko da le Dete v jaslicah.

Hvala za ta izziv, čeprav me je veliko stalo, da sem ga sprejela. In danes mi ni žal.

In še to, mi odrasli skavti lahko pokažemu svetu, da ne poznamo razlik med narodi, da se sprejemamo, da se med seboj povezujemo v bratskih in prijateljskih odnosih.
(Angelca, BOKSS Celje)

Nam, Cerkljanom, je bilo v Stični zelo lepo. Ambient, druženje, sv.maša, lep odziv lokalne oblasti. Mene osebno pa se je posebej dotaknil veličastni krog tako različnih ljudi, ampak začutila sem posebno povezanost.
(Marija, BOKSS Cerkno)

Ob LMB v Stični sem se spomnil na Jadrankine besede, pa na misli mladih skavtov, odnos do politike in politikov do politike, pa na to, da sem bil nosilec tudi Ciganom, čeprav so mi poškodovali sina, verjetno za zmerom, na odnos stegovodkinje do raznašanja od hiše do hiše, predvsem prizadetim, ostarelim, pa še na Katjine besede: "Če bi ne bila skavtinja, možganske kapi ne bi preživela, moram pomagati, saj sem skavtinja!", pa še na to, da so se policisti potrudili najti skavtskega izobraževalca ...
... predvsem pa toplote LMB!
(Peter, BOKSS Novo mesto)

Ali Luč še gori tudi v vaših srcih? Povejte, sporočite, napišite!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.