Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Podelili smo dobrodelna sredstva, zbrana z akcijo Luč miru iz Betlehema

MIha Ivanetič 20.02.2018
Danes smo skavti predali zbrana sredstva akcije Luč miru iz Betlehema 2017. Sredstva so prejele tri organizacije, ki s svojim delovanjem stopajo naproti otroku in osnovni celici družbe – družini.
(Avtor: Katarina Novak)

Naš ustanovitelj Robert Baden-Powell je skavte povabil, naj poizkušajo za seboj pustiti svet za spoznanje lepši, kot so ga prejeli. Da bi sami lahko sledili temu zgledu, se med drugim držimo zakona, ki pravi, da skavt pomaga bližnjemu in naredi vsak dan vsaj eno dobro delo. Jutrišnji dan, 22. februar, je za skavte prav poseben, saj se spominjamo rojstva svojega ustanovitelja.

Kot uvod v praznovanje letošnjega Dne spomina smo pripravili predajo sredstev dobrodelnega namena, ki smo jih zbrali z akcijo Luč miru iz Betlehema. 

Načelnica ZSKSS (Združenje) Irena Mrak Merhar je v svojem govoru izpostavila, da so primarna celica, v kateri deluje Združenje, lokalne enote - stegi, zato smo letos  zbrana sredstva predali organizacijam, ki s svojim delovanjem pomagajo osnovni celici naše družbe - družini.

Letos so zbrana sredstva prejeli:

Misijonsko središče za projekt Albanija. Sredstva bodo namenjena za gradnjo toplega doma družinam, ki trenutno nimajo strehe nad glavo ali pa so njihova bivališča v zelo slabem stanju.

Zavod ŽIV!M za program PreŽIV!M. Sredstva bodo namenjena za pomoč socialno ogroženim družinam, ki se kljub težkemu položaju odločijo sprejeti otroka.

Društvo DRUGI DOM, ki zbira sredstva za dom za otroke s posebnimi potrebami, ko odrastejo in izgubijo starše.

Danes so na sedežu ZSKSS iz rok načelnice sredstva prejeli predstavniki vseh treh organizacij. Vsaka je prejela 8800 € zbranih sredstev in se ob tem zahvalila ter zagotovila, da bodo sredstva uporabljena v plemenite in prave namene.

Ob tej priložnosti bi radi poudarili, da danes dobrega dela nismo storili samo s predajo sredstev Luči miru, ampak vsi, ki ste kakorkoli prispevali svoj dar in tako poskrbeli, da je ta svet vsaj za spoznanje lepši, kot smo ga prejeli.

Fotogalerija
6 slik
+3

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.