Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Šesti teden v postnem času: petek, 7. april

Pisarna ZSKSS 06.04.2017
Jezusova dobra dela – most k ljudem Evangelij (Jn 10,31-42): Judje so spet pograbili kamenje, da bi ga kamnali. Jezus pa jim je odgovoril: »Veliko dobrih del, ki izhajajo iz Očeta, sem vam pokazal. Zaradi katerega od teh del me hočete kamnati?« Judje so mu odgovorili: »Ne kamnamo te zaradi dobrega dela, ampak zaradi bogokletja, ker se ti, ki si človek, delaš Boga.« Jezus jim je odgovoril: »Ali ni zapisano v vaši postavi: Jaz sem rekel: bogovi ste. Če je imenoval bogove tiste, ki se jim je zgodila Božja beseda – in Pismo se ne more razvezati –, boste mar vi tistemu, ki ga je Oče posvetil in poslal na svet, očitali bogokletje, ker sem rekel: ›Božji Sin sem.‹ Če ne opravljam del svojega Očeta, mi ne verjemite; če pa jih opravljam, verjemite delom, če že ne verjamete meni, da boste spoznali in spoznavali, da je Oče v meni in jaz v Očetu.« Spet so ga torej hoteli zgrabiti, pa se je umaknil pred njihovo roko. Znova je odšel čez Jordan v kraj, kjer je Janez najprej krščeval, in ostal tam. Veliko jih je prišlo k njemu in so govorili: »Janez ni storil nobenega znamenja, vendar je bilo resnično vse, kar je Janez povedal o njem.« In mnogi so tam začeli verovati vanj.

 

(Avtor: )

Premišljevanje:

Če Jezus prebiva v človeku ter je njegov prijatelj in voditelj, ta človek lahko zmore vse. Kristus nam namreč pomaga, nas krepi in nas ne zapusti. On je resnični prijatelj.
Kaj si še lahko želimo od takega prijatelja? Če nas “običajni” prijatelji zapustijo, nas On ne zapusti, ko smo v težavah ali stiskah. Kadarkoli se ozremo v Kristusa, se spominjamo njegove ljubezni in dobrih del, ki jih je delal. On nam je posredoval in nam posreduje neizmerno Božjo ljubezen; On je prišel, da bi bil most med Bogom in ljudmi.
Gospod nam bo podaril svojo milost in nam vtisnil v srca svojo ljubezen. Tako nam ne bo težko pri srcu in tudi velike stvari bomo lahko delali brez velikega truda.

Dejavnost:
Premisli, kaj si Bog želi od tebe v okoliščinah in stanju, v katerem si se kot skavt/-inja znašel/-a.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.