Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Postni čas – VELIKI ČETRTEK, 18. APRIL 2019

ICCG in ICCS, prevod Luka Tul 18.04.2019
Za pepelnično sredo, šest postnih nedelj, veliki četrtek, veliki petek in velikonočno nedeljo smo izbrali vrstico ali dve iz Svetega pisma. Ob premišljevanjih in dejavnostih bomo spoznali duhovni pomen postnega časa.
Na veliki četrtek Jezus učencem umiva noge, z njimi obhaja prvo sveto mašo, poti krvavi pot v vrtu ... Začenja se trpljenje. (Avtor: simbolna slika)

»Sedaj ne razumete, kaj delam, a razumeli boste kasneje« (prim. Jn 13,1-15).

Premišljevanje:
Jezusov zgled ponižnega služenja naj se uresničuje v našem življenju.
Včasih dejanja spregovorijo glasneje od besed. Jezusova dejanja nam kažejo, kako nas ljubi, ko smo nevredni ljubezni, in kako lahko mi ljubimo tiste, ki je prav tako niso vredni.

Skavtski zakon: Skavt si v težavah žvižga in poje.
Celo v najtežjih trenutkih življenja, ko smo na tleh, se bom potrudili biti dobre volje.

Dejavnost:
Na velik list papirja nariši drevo brez listov. Izreži nekaj listov zelene barve. Govori o Jezusu, ki moli v vrtu Getsemani. Premisli o preizkušnjah, ki jih je moral prestati, da je izpolnil Božjo voljo. Vprašaj otroke o njihovih težavah. Kako takrat prosijo Boga za pomoč? Kaj pomeni »izpolniti Božjo voljo« v našem življenju? Reci skavtom, naj vzamejo nekaj listov in jih nalepojo na drevo. Pri tem naj molijo za nekoga, ki ga poznajo, in prosijo, da bi se mu zgodila Božja volja.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.