Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Postni čas – PETA POSTNA NEDELJA, 7. APRIL 2019

ICCG in ICCS, prevod Luka Tul 07.04.2019
Za pepelnično sredo, šest postnih nedelj, veliki četrtek, veliki petek in velikonočno nedeljo smo izbrali vrstico ali dve iz Svetega pisma. Ob premišljevanjih in dejavnostih bomo spoznali duhovni pomen postnega časa.
Osvobodimo se predsodkov in obsojanja (Avtor: simbolna slika)

»Žena, kje so? Te nihče ni obsodil?« (prim. Jn 8.1-11).

Premišljevanje:
Ko gledamo v nebo, vidimo veliko, veliko zvezd. A ko sonce zjutraj vzide, je svetloba takšna, da jih ne vidimo več. Božje usmiljenje je prav takšno: velika luč ljubezni in nežnosti. Ko torej Jezus prevzame vlogo »spovednika«, ne poniža te žene in ji ne reče: »Kaj si storila? Kdaj si to storila? Kako si to storila? S kom si to storila?« Ne. Reče ji: »Pojdi in ne greši več!« Božje in Jezusovo usmiljenje je resnično veliko.
(p. Donal Neary)

Skavtski zakon: Skavt je prijatelj vsakomur.
Okrožnica Laudato si nas spodbuja k usmiljenju drug do drugega, pa tudi k usmiljenju do stvarstva. Kot skavti se moramo posebej potruditi za to.

Dejavnost: Ne sodi!
Vodja skupine pride k svoji skupini običajno oblečen in z običajno pričesko. Skupini pove, da bo odšel iz prostora in se vrnil. Ko se vrne, naj ga skupina pogleda in zapiše svoje občutke, vtise in misli glede na izgled. Vodja gre iz prostora, obleče belo haljo (ali katero od stvari naštetih spodaj). Skupina ima minuto časa, da zapiše svoje občutke. Nato vodja spet odide in obleče drugo stvar.

Uporabimo lahko stvari, kot so:
- dredi
- piercing
- bunda
- umazana in strgana obleka
- muslimansko pokrivalo
- uhani
- lasulja
- nakit
- očala (če jih vodja ne nosi).

Pogovorite se o tem, kar so člani skupine napisali. Ovrednotite stereotipe in predsodke, ki omejujejo naše razumevanje in sprejemanje drugih.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.