Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Postni čas – ŠESTA POSTNA, CVETNA NEDELJA GOSPODOVEGA TRPLJENJA, 14. APRIL 2019

ICCG in ICCS, prevod Luka Tul 14.04.2019
Za pepelnično sredo, šest postnih nedelj, veliki četrtek, veliki petek in velikonočno nedeljo smo izbrali vrstico ali dve iz Svetega pisma. Ob premišljevanjih in dejavnostih bomo spoznali duhovni pomen postnega časa.
Cvetna nedelja: Jezus nikogar ne odpiše ... (Avtor: simbolna slika)

»Vzemite to in si razdelite, kajti povem vam, da ne bom več pil od sadu vinske trte, dokler ne pride Božje kraljestvo« (prim. Lk 22,14-23.56).

Premišljevanje:
Še vedno se dogaja … Še vedno je Jezus izdan v otrocih, ki stradajo, v pogumnih, ki so mučeni, ker se borijo za uboge, v tistih, ki so zlorabljeni doma, v šoli, v cerkvi … Še vedno je trpljenje potrebno, Jezus še vedno trpi.
Še vedno trpi, ko ne zmoremo odpustiti, razumeti, videti širše in z ljubeznijo. Neizprosni smo do grešnikov in tudi do dobrih ljudi, ki se zmotijo. Ne dajemo nove priložnosti, kakor to dela Bog. Je v Cerkvi premalo sočutja, odpuščanja in posnemanja Boga? Povabljeni smo, da premislimo o ljubezni, ki se skriva za vsakim trenutkom Jezusovega trpljenja. Povabljeni smo, da omehčamo svoje sodbe in damo novo možnost, kakor je storil Jezus.
Jezus nikogar ne odpiše. Ljubimo vse ljudi. Prva beseda gesla papeža Frančiška je usmiljenje. Potrudimo se živeti tako.
(p. Donal Neary)

Skavtski zakon: Skavt uboga svoje starše in predstojnike ter vestno opravlja svoje dolžnosti.
Jezus je ubogal ukaz Očeta. Zahvaljujoč temu smo danes tukaj. Tudi mi moramo ubogati.

Dejavnost:
Nekaj listov papirja razporedi v obliki labirinta. Listi naj se med seboj dotikajo. Postavljeni naj bodo v dve vzporedni vrsti, tako da je mogoče hoditi med njima. Iz ene skupine naj se nekomu zaveže oči. Nekdo iz skupine naj ga privede do začetka labirinta. Nato ga z besedami (ali kako drugače) usmerja skozi labirint do njegovega izhoda. Če se igralec z zavezanimi očmi dotakne listov papirja, izpade in na vrsti je druga skupina.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.