Zažiga

15 Zažgi

Prenesi v

S starim papirjem na jamboree

Martina Jeklar in Tomi Tomšič 10.02.2008
Do jamboreeja je še daleč, a v četi Kamenčki mislimo nanj že danes. Ker si želimo znižati ceno tabornine, smo se odločili, da bomo vsako zadnjo soboto v mesecu po Kamniku in okoliških naseljih organizirali zbiralno akcijo starega papirja in tako poskrbeli tudi še za naravo.
kako smo zbirali papir kako smo zbirali papir (Avtor: Tadej Uršič)
Začetek je bil spodbuden, zbrali smo 4 tone starega papirja. Papir smo pobirali po Kamniku, Mekinjah, Godiču, Stranjah, Vasenu pri Tuhinju, ter v Nevljah in Olševku. Te kraje bomo zagotovo obiskali spet zadnjo februarsko soboto, morda pa pridemo še kam drugam. Kako zabavno zna biti pobiranje starega papirja, pa lahko preberete iz opisa naše skavtinje Martine Jeklar:

Akcijo zbiranja starega papirja po okolici Kamnika smo v naši četi izvedli v soboto, 26.01.2008. Naš vod je bil zadolžen, da papir pobere po Nevljah in Vrhpolju, toda namesto Vrhpolj smo se odločile, da bomo papir pobrale po Olševku. Ob 8.30 smo se dobile pred neveljsko trgovino in nato odšle do Klarine hiše, kjer smo imele zbirno mesto za star papir. Pred hišo so nas pričakali trije pridni mladi pomagači: Žan, Polona, Petra in že vprežen poni Miško, ki je za sabo vozil lesen voz.

Najprej smo odšli po Nevljah, kjer smo nabrali poln voz papirja. Odpeljali smo se nazaj do Klarine hiše in papir zložili z voza. Nato nam je Klarina mami prinesla topel čaj, da smo se malo pogreli. Za tem smo se odpeljali v Olševek.

Tokrat smo s seboj odpeljali še cizo. Na polovici vasi smo morali obrniti, ker sta bila voz in ciza že nabito polna in ju je bilo treba sprazniti. Na zbirnem mestu smo papir spet znosili iz vozu in cize in še enkrat dobili topel čaj. Še zadnjič smo se odpeljali v Olševek (tokrat brez cize) in nabrali še en poln voz papirja. Veseli smo se odpeljali h Klarini hiši in papir znosili z voza.

Ko smo ves papir lepo zložili, smo se posladkali s čokolado in s toplim čajem. Ker je bila ura že malo čez eno, smo z akcijo zbiranja starega papirja zaključili in odšli domov na kosilo.
Ob 14h je sledilo še spravljanje papirja v skladišče, potem pa do 18h "zimsko" srečanje čete.
Fotogalerija
11 slik
kako smo zbirali papir
kako smo zbirali papir
kako smo zbirali papir
kako smo zbirali papir
+8

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.