Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

S knjigo na potep

2
Popotniki in popotnice iz stega Ajdovščina- Šturje 1 07.07.2011
V času, ko je se večina skavtov po Sloveniji šele pripravljala na poletne skavtske aktivnosti, smo se popotniki in popotnice iz stega AŠ 1 že odpravili na pot.
Na poti Na poti (Avtor: Ana Grahor)

Vse se je začelo na 20. rojstni dan naše domovine. Steg AŠ1 se je odpravil na Planino, kjer so nekateri člani slovesno obljubili, da bodo kar najbolje pripravljeni služiti. Po maši smo se poslovili od našega dolgoletnega duhovnega asistenta Lojzeta Milharčiča, si nabrali energije z okusno polento in se posladkali z dobrotami naših pridnih mam.

Nato pa na pot. S težkimi nahrbtniki in najljubšo knjigo v njih se je 16 popotnikov in popotnic z voditeljema podalo novim dogodivščinam naproti. Pot nas je vodila mimo Štanjela, Sežane, Lipice, Bazovice, Doline reke Glinščice čez Mačkovlje in Plavje vse do Ankarana in Kopra. Na cilju smo se na god našega zavetnika sv. Pavla z mašo zahvalili Bogu za srečno pot nato pa dva dni uživali morske radosti.

Teden ožgan od sonca, poln nasmehov, prehojenih poti, nepozabnih dogodivščin, žuljev, lepih misli, prebranih knjig, komarjev in meduz smo zaključili s srečanjem primorskih skavtov v Postojni. Uuuuuuuuuuu Marmeljada!

Naj tudi vaše skavtske dni spremljajo pesem, sonce in sijaj oči!

Fotogalerija
30 slik
Na poti
Oltar
Maša
Obljube
+27

Komentarji (2)

Za komentiranje se prosim prijavi.