Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

S čolnom po poteh Evrope

PP Železniki 1 23.08.2009
Spomini na tabor: veslanje, komarji, stara gospa na vlaku, senik, špageti, skale v Kolpi in brzice, komuna, »duhovna misel«, kaplan, skavti na poti, lepa pokrajina in tuš v domači banji! 3. - 8. avgust 2009
rutka rutka (Avtor: PP)
V ponedeljek smo se v zgodnjih jutranjih urah odpeljali v Škofjo Loko. Od tam naprej nas je vlak peljal preko Ljubljane do Črnomlja. Naš taksi do Starega Trga je bil župnik Pavlakovič. Tam smo si ogledali komuno in slišali zanimivi življenjski zgodbi.

Po prvem kopanju v najbolj južni reki Slovenije smo pešačili do Predgrada. Prenočišče smo si poiskali na skednju. Še dobro, da smo ga našli, saj je ponoči močno deževalo. Noč pa so nam popestrili tudi komarji, ki nam niso pustili spati.

Tri dni smo veslali po Kolpi. V začetku smo vijugali med Slovenijo in Hrvaško, a je šlo kmalu na bolje. Prvi dan smo naredili 12 km, drugi 20 km, tretji pa 17 km, če izvzamemo še vse vijuganje in reševanje miniraftov med skalami. Veslanje je bilo kar naporno, tako da smo potrebovali veliko energije (HRANA!). Zagotovo ne bomo pozabili »slastnih« špagetov s pelati…no, drugače pa se nad kulinariko ne bi pritoževali. Sploh odličen je bil ta »Danjarsk krompir«. V četrtek se nam je pridružil tudi kaplan, poskrbel je za sv. mašo ob Kolpi in hitrejše veslanje na enem izmed čolnov. Na ta dan smo zaključili z veslanjem od Grivaca do Vinice.

V petek in soboto smo imeli spet udobno spanje na seniku, ki se je z razbolelimi hrbti in rokami res prileglo.

Prijazni Belokranjci so s priboljški poskrbeli, da smo pot lažje nadaljevali po Župančičevi poti, proti Črnomlju. Prvi dan smo prišli mimo lepih vasi do Dragatuša. Tam smo spali skupaj s skavti iz Dobrega Polja. V soboto smo šli do cilja - Črnomelj. Tam srečamo Domžalčane. Torej sami skavti po Beli Krajini, ampak naša tura je bila najbolj zanimiva. :)

Vožnje z vlakom do Ljubljane zagotovo ne bomo pozabili, saj nam starejša gospa ni pustila spati, ker je celi dve uri neprestano govorila … še dobro da so bili vmes tuneli, da se vsaj nekaj časa nismo slišali =)"Prbiti žbli"


Več slik na:
http://picasaweb.google.si/zelezniki1
Fotogalerija
15 slik
rutka
Spomini na tabor:

veslanje, komarji, stara gospa na vlaku, senik, špageti, skale v Kolpi in brzice, komuna, »duhovna misel«, kaplan, skavti na poti, lepa pokrajina in tuš v domači banji!

 

3. - 8. avgust 2009
še maloooo
gremo po bližnici
+12

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.