Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Beli jelen 2020: Komaj sem se jim skril!

odločna lisica 21.01.2020
V petek, 17. 1. 2020, so se klanovci bivše Mariborske regije odpravili na iskanje. Iskali so in me morda tudi našli …
(Avtor: komentatorski lev)

Opazoval sem jih pri vzponu s Spodnjega Brložnika na Dom na Smrekovcu in, čeprav so se zdeli nekoliko počasni ali pa so zgolj radi počivali, sem v njih opazil potencial. Bili so zagnani, iz vseh koncev te naše regije, podali so se na pot, polni so bili vprašanj, komaj so čakali na izzive, na prvo zaplato snega ob poti.


Prvi večer so si skuhali odlične testenine, mislim, da so bile s tuno, tako se je vsaj vohalo do prve smreke, za katero sem se uspel skriti. Po krepčilnem spancu in zajtrku v postelji so se v soboto podali na pot, neprestano so mi bili za petami in na vrhu Smrekovca sem se jim komaj skril. Sledili so mi tudi na Komen, kjer sem lahko ob naletavanju snega spremljal kuhanje kosila, zadišalo je po piščancu, in se pridružil sveti maši.


Zvečer so me zares presenetili, povabili so dva človeka, ki ju že dolgo občudujem, Andreja in Marijo Štremfelj, res sem se ju razveselil. Dotaknila se me je njuna globoka vera in zaupanje v Boga, ki jo živita skozi alpinizem.


V nedeljo nas je presenetil sneg (tudi jaz ga nisem pričakoval) in končno se mi ni bilo treba skrivati samo za smrekami, klanovci pa so po puščavi zmolili še čudovito molitev. Skoraj jim je uspelo, da bi me našli, ampak vem, da me bodo prišli čez dve leti zopet iskat.


Beli jelen

Fotogalerija
23 slik
+20

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.