Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Rafting

Gašper Razinger 29.08.2006
Četa iz Breznice 1 se je 29.8. kot zaključek tega skavtskega leta podala na rafting, ki je potekal v Šobcu.
Ob koncu raftinga Ob koncu raftinga (Avtor: Gašper Razinger)
Dan smo pričeli z zborom v Šobcu. Imeli smo srečo,kajti nebo je bilo kristalno čisto.Malo smo poklepetali,nato pa pešačili do bližine reke, kjer naj bi nas pričakala ekipa,ki vodi rafting.

Razdelili so nas v dve skupini in nam razložili nekaj splošnih podatkov.Po petminutnem predavanju smo čolne odnesli do reke,kjer se je začela avantura.na poti smo se spopadli z brzicami,skalami pa tudi med seboj. Prvi postanek smo naredili po dobrem kilometru vožje.Čolne smo parkirali na obalo mi pa smo odkorakali ob reki navzgor. Kmalu nam je vodič povedal,da se bomo ulegli v reko in se predali toku v ledeno mrzli vodi.

Hvalabogu,uspelo nam je! Premočeni smo nadaljevali našo pot.Sčasoma smo se malo utrudili,a vseeno smo pogumno šli naprej.In že nas je čakal zabaven del raftinga - skok iz 8 metrskega mostu. Na začetku ni noben upal,zato se je opogumil naš četovodja,ki je z lepim skokom na "PLOH" končal v vodi.Zaradi tega so bili vsi prestrašeni, kar veliko pa nas je skočilo.

Po namakanju v vodi nas je čakal še zadnji del popotovanja.To je bil najbolj deroči del in hkrati najbolj adrenalinski. Šteli smo še zadnje metre in vse se je hitro končalo. Izstopili smo iz čolna in ga nesli do bljižnega travnika, nakar smo se tudi preoblekli. Na računalniku smo si pogledali še slike, potem pa nas je kombi pripeljal do Šobca, kjer smo končali to skavtsko leto.

Vsi zadovoljni smo vsak po svoje odšli domov, v upanju da nas bo naslednje leto spet doletelo kaj takega.
Fotogalerija
6 slik
Ob koncu raftinga
Slikano v kombiju
Pri ogledu slik
utrinki iz raftinga.Žal nisem poslikal slike med raftingom,ker bi bilo preveče tveganja za fotoaparat:)
+3

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.