Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Na pomoč pingvinom

Špela Torkar, Simpatični aligator 15.06.2015
Volčičem iz stega Ajdovščina-Šturje 1 in Breznica 1 je prišlo na uho, da pingvini z Madagaskarja potrebujejo pomoč. Tako smo obe krdeli združili moči in se odpravili na Most na Soči.
Obe krdeli na kupu (Avtor: Sara Kovač)

Za lažje sodelovanje smo se najprej dodobra spoznali, nato pa razdelili v gruče. Vsak volčič je dobil eno paličico ali vrvico določene barve. Vsi volčiči z isto barvo paličic in vrvic so sestavili pripomoček, s katerim so iz vode ujeli sporočilo z informacijami za nadaljnjo pot do jezera.

Tam smo po dobrem kosilu imeli vodne igre, ki jih imajo pingvini najraje. Potapljali smo ladjice, hodili s plavutkami, se špricali, prenašali vodo in plavali v njihovem mrzlem jezeru.

Po gručah so se volčiči nato odpravili na pot, kjer so jih čakale različne preizkušnje. Pri vsaki uspešno razrešeni nalogi so dobili delček načrta, ko so našli vse točke, pa še del podmornice. Na koncu smo s pomočjo vseh delčkov najprej zložili načrt za podmornico, zatem pa po načrtu sestavili še podmornico. Volčiči so vsi zagnani odnesli podmornico v jezero, da so se pingvini lahko spustili na dno po zaklad.

Vsi smo se veseli razšli z upanjem, da še kdaj odidemo pingvinom na pomoč.

Fotogalerija
27 slik
Začeli smo s spoznavanjem
Spletli smo pravo pajkovo mrežo
Vsaka gruča se je dodobra spoznala
Ribarjenje z najrazličnejšimi tehnikami
+24

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.