Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Pot pod noge s pedometrom

Nina Maležič, Mozirje 1 01.04.2017
Članek je del prvo aprilske potegavščine ekipe SkavtNET.
Pedometer Omron Pedometer Omron (Avtor: simbolna slika)

Vsak skavt bi naj čim več časa preživel v naravi, v gibanju. Ker pa vemo, da nam to pogosto onemogoča današnji tempo življenja in, priznajmo si, malo tudi naša lenoba, je izvršni odbor na zadnji seji sprejel sklep, da se za naše člane kupijo pedometri in se tako vzpodbudi zdravo tekmovalnost z zanimivim vseslovenskim tekmovanjem. Ljudje se, konec koncev, vse redkeje premikamo na "lastni pogon".

Kaj je pedometer?

Pedometer je naprava, ki natančno šteje tvoje korake. Namestiš si ga za pas in koraki se ti začnejo šteti. Je majhen, prenosen in neopazen, zato ga lahko uporabljaš v šoli, službi, med tekom, pohodom...

O projektu... 

Novo izvoljeni izvršni odbor je pretekli ponedeljek imel svojo prvo sejo, na katerem je tekla beseda tudi o zdravju mladih.

V Združenju že od leta 2015 sodelujemo pri projektu Za zdravje mladih, preko katerega poskušamo z različnimi vzpodbudami mladim približati zdrav način življenja. Pri vsem tem se nam zdi bistvenega pomena tudi gibanje. Ob dejstvu, da povprečen odrasli naredi na dan 3000 korakov, za dobro telesno pripravljenost bi jih pa moral najmanj 100000 (približno 8 km), smo se spraševali, kako mlade pripraviti do tega, da bi šli ven, na sprehod, v hribe, igrat košarko, odbojko... Utrnila se nam je misel, da bi lahko kupili pedometre. Sprva zgolj šala, ki pa je prerastla v resno idejo in željo po nakupu pedometrov.

Raziskali smo tehnične specifikacije pedometrov in izbrali pedometer, ki zadostuje našim potrebam in finančnim zmogljivostim Združenja. V prvotnem načrtu je kupiti 50 pedometrov, če bo povpraševanje večje, se bodo dodatni pedometri kupili naknadno.
Prvih 20 pedometrov pričakujemo na Združenju že prihodnji teden.

Kako pridem do svojega pedometra?

Kot je napisano zgoraj, bo predvidoma v prihodnjem tednu na voljo 20 pedometrov, tekom aprila pa dobimo še preostalih 30. Nakup pedometrov se bo pokril iz proračuna projekta Za zdravje mladih.
Vse, kar moraš storiti ti je to, da izpolniš spodnjo prijavnico, mi pa ti sporočimo, kako je s prevzemom pedometra.
Ko dobiš pedometer, ta ostane tvoje in ga ni potrebno vračati.

In še informacije o tekmovanju?

Skavti, ki boste naročili pedometer, sodelujete v med-stegovskem tekmovanju. Tekmovanje poteka med 1. in 31. majem 2017. Stegovodja 31. maja 2017 zvečer sešteje korake vseh skavtov iz njegovega stega, opravljene v omenjenem obdobju, in število sporoči na elekronski naslov pedometer@skavt.net. Steg, katerega seštevek korakov bo najvišji, bo zmagovalec tekmovanja.

Nagrada?

Brezplačna članarina za vse skavte iz zmagovalnega stega za skavtsko leto 2017/2018, za drugo uvrščeni steg brezplačna članarina za skavte, sodelujoče pri projektu, za tretjeuvršečni steg pa brezplačna članarina za skavta, ki je naredil največ korakov. 

Sedaj pa hitro izpolni prijavnico in... pot pod noge! 

Rezerviraj pedometer

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.