Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Poletni tabor malo drugače - WATRA 2014

Katja Černelič, Noroklepetava levinja, Homec 1 29.08.2014
Hoja ponoči, stalno jedenje makaronov, bum bum bum, novi prijatelji, mrzle noči, dolge vožnje z vlakom... Vse to opisuje poletni tabor homškega klana, ki je letos potekal na Poljskem.
skupinska. :) (Avtor: Katja Černelič)

Letos je najbolj sončkast klan pod soncem, Homško klapo, na poletni tabor zaneslo na Poljsko. Udeležili smo se mednarodnega tabora popotnikov in popotnic, kjer se je zbralo okoli 600 skatov, velika večina s Poljske, ena ekipa so bili Belorusi, druga pa mi, Slovenci.

Na pot smo se odpravili tri dni pred začetkom tabora, saj pot do Poljske ni kratka. Namočilo nas je že v prvih metrih, ko smo se odpravili na homško železniško postajo na vlak. Vendar za dežjem posije sonce in v Ljubljani smo kot klan za karte za vlak odšteli 500€ manj, kot smo sprva računali. Po šestnajstih urah na vlaku smo končno prišli v Varšavo. Odložili smo nahrbtnike, nato pa si pod vodstvom dveh naših prijateljic ogledali mesto. Presenečeni smo bili nad ceno sladoleda: za 5 zlotov (1,25€) smo dobili dve kepici najboljšega sladoleda in še dva dodatka: smetano, čokoladne mrvice, vroče sadje... :)

Nato smo se odpravili do mesta Kielce, kjer smo bili del potovalne skupnosti, ki je svoje pohode opravljala ponoči. Zbližali smo se s klanom 48 DW Północ, ki so nas čez cel tabor spremljali in nam vztrajno prevajali.

Nek večer, ob uradnem srečanju okoli ognja pred začetkom pohoda, smo imeli priložnost, da tudi mi zapojemo nekaj pesmi. Ko smo začeli peti naš "bum bum bum", je cel krog vstal in so kazali z nami, nato so se cel teden učili besedilo. Tako smo se odločili, da bo Naboj po skoraj desetih letih dobil svoj videospot, v katerem bodo poljski skavti peli v slovenščini.

Po 62 ponoči prehojenih kilometrih smo se prepeljali na skupni del tabora v MaŁecz. Tam so vsak dan potekali trije krogi najrazličnejših delavnic; tudi mi smo prispevali dve svoji. Na slovenski delavnici smo jih učili polko, valček, pokazali smo jim, kako se pleše kavbojce in indijance. Na koncu smo ugotovili, da nekaj pa le vedo o naši mali Sloveniji, saj so si s kvizom prislužili nekaj spominkov. Na skavtski delavnici pa smo se šli igre, ki spremljajo vsak homški poletni rabor: rim šim šim, buldog, front my baby, kijaj...

Navezali smo veliko novih prijateljstev - ta so se začela tudi v štirih barih, ki so bili na tabornem prostoru. Po zaključni ceremoniji ob 5. uri zjutraj, se je ob poslavljanju potočilo kar nekaj solz. Klanu  Północ smo v zahvalo in spomin dali podpisano ZSKSS zastavo, njihova voditeljica Ina pa je naši Neži okoli vratu zavezala rutico s prijateljskim vozlom, ki ga ne sme nihče drug razvezati. Na poti nazaj se je spodobilo, da se ustavimo v KFCju, za kar so naši fantje pridno varčevali, dekleta pa smo si privoščile kavo v Starbucksu. Pot nazaj je hitro minila in kmalu smo zagledali naš Homški hrib, obsijan s soncem. 

Več slik in videe si lahko pogledate na Facebook strani Homška klapa. :)

Fotogalerija
11 slik
Na vlaku do Dunaja. :)
Varšava! :D
:)
na metroju. :)
+8

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.