Zažiga

21 Zažgi

Prenesi v

Po 16 letih Kamnik 1 postal Mamutov steg

Mamutov steg 26.03.2007
V petek, 23.03.2007 ob 18.00, smo se vsi skavti stega Kamnik 1 zbrali v skavtski sobi, da na čisto pravih volitvah zaključimo dolgoleten proces izbiranja imena. Od petih kandidatov, ki so se prebili skozi sito mnogih predizborov, je na koncu prepričljivo večino - 76% glasov - dobilo ime Mamutov steg.
Slike iz dogodka, ko je Kamnik 1 izbiral svoje ime na finalnem glasovanju Slike iz dogodka, ko je Kamnik 1 izbiral svoje ime na finalnem glasovanju (Avtor: Erika Klemenc)
V Kamniku smo začeli s skavtskim gibanjem že pred 75 leti. Takrat se je steg imenoval "Gamsov steg kamniških skavtov in planink". Ponovno smo s skavtstvom začeli v prvi skupini novonastalih stegov pred 16 leti. Nekaj časa smo nosili neuradno ime Gamsov steg, se dostikrat pogovarjali o novem imenu, vendar tistega pravega do sedaj nismo našli.

Ponovni zagon smo dobili skoraj natanko pred letom dni, ko se je bližala 15 letnica, pa se nismo odločili za prisilno hitenje, ampak prepustili času čas. Tako smo pred tremi meseci dokončno zbrali vse mogoče ideje, več kot 40 jih je bilo in s 7 različnimi skupnimi imenovalci, in jih počasi na glasovanjih, kjer smo sodelovali prav vsi, začeli izločevati.

Imeli smo predizbor, kjer smo izločili polovico najbolj neumnih, četrtfinale, ki je dalo 10 najboljših in polfinale, ki je dalo najboljših 5. Ti so bili (glede na št. takrat doseženih glasov): En kp kmna, Mamutov steg, Kremenčkovi ..., Steg pod Kamniškimi Alpami in Odmrznjeni Mamuti.

Kot se spodobi za vsako predvolilno kampanijo, tudi v naši ni manjkalo predvolilnih plakatov. Pripravili smo jih na zimovanjih, za vseh 5 imen, in jih "polimali" po skavtski sobi. Prav tako smo zbirali argumente, zakaj bi bilo neko ime za naš steg najboljše, zakaj opisuje naše skavtske lastnosti in mesto, ki mu pripadamo.

V petek smo se zbrali vsi, se še malo spoznali med seboj, potem pa je vsak dobil svojo glasovnico, globoko zajel sapo, obkrožil in oddal svoj glas. 4 članska volilna komisija, naključno sestavljena iz 1 VV, IV, PP in voditelja, je odšla v tajnosti prešteti glasove. Napetost je bila takšna, da so nekateri še računati pozabili. Sledila je prva razglasitev rezulatov.

V prvem krogu ni bilo zmagovalca, kajti Mamutovemu stegu je za polovico % zmanjkalo do polovice glasov. Potreben je bil drugi krog, v katerem sta se pomerila Mamutov steg in Steg pod Kamniškimi Alpami.

Razglasitev rezultatov je dala prepričljivega zmagovalca, čast sporočitve zmagovalnega imena pa je pripadla najmlajši članici volilne komisije, ki bo tudi najdlje živela s tem imenom. Za Mamutov steg je glasovalo 3/4 kamniških skavtov!

Veseli dogodek smo proslavili še s torto, razglasili pa smo tudi zmagovalca predvolilne kampanije, za katera smo prav tako glasovali. Za najlepši plakat je bil izbran plakat "Mamuti", za tistega, ki najbolj pritegne pozornost pa "Ne bomo izumrli".

In zakaj smo izbrali prav Mamutov steg? Tukaj so le trije najpomembnejši od skoraj 30 argumentov:

1. Kamnik je edini kraj v Sloveniji, kjer so našli (leta 1938) mamutovo okostje. Danes ga lahko vidite v Prirodoslovnem muzeju v Ljubljani, mesto odkritja pa si boste sedaj lahko zapomnili po našem stegu.

2. Ker mamuti niso preživeli okoljskih sprememb, si bomo kot skavti prizadevali za čim manjše onesnaževanje okolja in poskrbeli za to, da tudi mi NE BOMO IZUMRLI.

3. Iskreno pa tudi priznamo, da smo včasih tudi prav tako nerodni, kot so bili včasih nerodni mamuti.

Na koncu lahko rečemo samo še to - dobili smo ime, na katerega smo vsi zelo ponosni, pridobili pa smo tudi toliko bogatih izkušenj s pripravo volitev in predvolilne kampanije, da nas lahko najamete, če bi npr. želeli jeseni kandidirati za predsednika republike :)
Fotogalerija
24 slik
Slike iz dogodka, ko je Kamnik 1 izbiral svoje ime na finalnem glasovanju
Slike iz dogodka, ko je Kamnik 1 izbiral svoje ime na finalnem glasovanju
Slike iz dogodka, ko je Kamnik 1 izbiral svoje ime na finalnem glasovanju
Slike iz dogodka, ko je Kamnik 1 izbiral svoje ime na finalnem glasovanju
+21

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.