Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Peti teden v postnem času: petek, 31. marec

Pisarna ZSKSS 30.03.2017
Jezus kot most in poslanec na Zemlji Evangelij (Jn 7,1-2.10.25-30): Po tistem je Jezus hodil po Galileji. Po Judeji namreč ni hotel hoditi, ker so ga Judje želeli umoriti. Medtem se je približal judovski šotorski praznik.
Maša v naravi (Avtor: )

Ko pa so njegovi bratje odšli na praznik, je šel tudi on sam, vendar ne očitno, ampak na skrivaj.

Nekaj Jeruzalemčanov je tedaj govorilo: »Ali ni ta tisti, ki ga hočejo umoriti? In glejte, javno govori in mu nič ne rečejo. Mar so voditelji resnično spoznali, da je on Mesija? Toda o njem vemo, od kod je; kadar pa pride Mesija, nihče ne bo vedel, od kod je.« Jezus je tedaj med poučevanjem v templju zaklical in rekel: »Vi me poznate in tudi veste, od kod sem. Nisem prišel sam od sebe. Toda tisti, ki me je poslal, je resničen, in vi ga ne poznate. Jaz ga poznam, ker sem od njega in me je on poslal.« Tedaj so ga hoteli prijeti, toda nobeden ni nadenj dvignil roke, ker njegova ura še ni prišla.

Premišljevanje:
Sveto pismo nam govori, da se Bog razodeva malim – tistim, ki ne zaupajo zgolj sami vase, ampak v Boga. Ponižni v srcu poslušajo Božjo besedo, da bi se jo naučili in ji bili poslušni. Gospod Jezus nam razodeva misli srca in misli Boga. Jezus je Boži most in poslanec na Zemlji. Po daru Svetega Duha nam odpira ušesa, da bi slišali njegov glas, in napolnjuje srca in misli z Božjo ljubeznijo in vednostjo.

Gospod Jezus, napolni nas s svojim Svetim Duhom, da bom pozoren na tvojo besedo in se z veseljem ravnal po njej.

Dejavnost:
Udeleženci sedijo okoli mize. Na listu papirja imajo napisano vprašanje: Kot skavti smo pridni učenci za Božjo besedo? Jo poslušamo in verujemo, kar nam govori?
Vsak napiše odgovor. Ko to storijo vsi, vsak podá svoj list desnemu sosedu. Ta lahko dopiše svojo misel/odziv na dani odgovor. To storimo dokler vsak ne dobi zoper svojega lista.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.