Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Nedeljsko Življenje v naravi popoldne

Petra Stražar - Radovedna levinja 17.04.2012
Do sedaj verjetno že vsi poznate kratico ŽVN in tako je tudi prav. V nedeljo, 1. 4. 2012, smo se udeleženci preteklih generacij »ŽVN-vajencev« dobili pred glavno železniško postajo v Ljubljani, kjer nas je čakala že prva naloga. Seveda, jaz ne bi bila prava Domžalčanka, če ne bi zamudila vsaj 10 minut in preslišala navodila. Navkljub vsemu sem uspešno prehodila celotno mestno orientacijo, zapletlo pa se je, ko sem prestopila prag mesta in se povzpela na Rožnik. Hvala bogu, smo na tej isti poti srečale tudi nekaj inštruktorjev, s katerimi smo se skupaj povzpeli v klanec in gazili po posušenem kostanjevem listju.
(Avtor: Danijel Mrvoš)

Potem pa je sledilo nenapovedano ocenjevanje. Tokrat niso oni ocenjevali nas, ampak smo mi dobili priložnost, da ocenimo svoje inštruktorje. Le-ti so se na vsak način trudili iz nas potegniti čim več informacij o našem doživljanju na Skavtski šoli Življenja v naravi, ampak nekateri smo se vztrajno upirali. Najprej so nas zatrli z dejstvom, da ocena 3 ne obstaja, stopnjevalo pa se je vse do referendumskega odločanja, za ali proti. Upam, da so dobili kaj uporabnih podatkov in da ni bila povprečna ocena ravno 3.

To popoldne se z namenom imenuje Življenje v naravi popoldne (ŽVN popoldne). Dali so nam priložnost, da preverimo, če smo v času od prejetja diplomic pa vse do sedaj obnavljali svoje znanje. Zato so nam pripravili tudi zanimiv izziv v postavljanju bivaka, netenju ognja in vezanju vezav. Ob tej priložnosti bi pohvalila zmagovalo ekipo, ki si je s svojo srčnostjo in vztrajnostjo prislužila zelo uporabno nagrado in to ni bila hrana. Nauk tega je, da se moramo vedno potruditi, saj se na ŽVN-ju vedno izplača.

To popoldne/večer mi je močno polepšalo konec tedna in mi dalo nov zagon za ohranjanje in širjenje znanja, s katerim lahko vsi skupaj spreminjamo družbo in polepšamo svet.

Fotogalerija
14 slik
+11

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.