Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Zakaj je 22. april tako poseben dan?

Katja Tuta, Uredništvo SkavtNET 22.04.2015
Tisti, ki opazuje lepoto Zemlje, najde zaloge moči, ki bodo zdržale, dokler bo trajalo življenje. Koliko simbolične, pa tudi prave lepote je v seljenju ptic, v plimi in oseki bibavice, v zvitih popkih, pripravljenih na pomlad. Nekaj neskončno zdravilnega je v ponavljajočih se pripevih narave – zagotovilo, da po noči pride zora in po zimi pomlad. Rachel Carson: Občutek čudežnosti

Če pogledamo skozi okno, težko spregledamo množico avtomobilov, obsežne javne razsvetljave in dima, ki se širi iz visokih dimnikov številnih tovarn. Kakor hitro stopimo ven, lahko ob cesti opazimo veliko odpadne embalaže, cigaret, žvečilnih gumijev, čeprav je smetnjak le nekaj metrov stran.

Sončni zahod Sončni zahod (Avtor: Rok Rakun)

Človek je v zadnjih desetletjih izjemno napredoval in si s številnimi iznajdbami olajšal življenje. Že res, da je naše življenje postalo veliko bolj udobno in poenostavljeno, vendar pa se le malo ljudi zaveda, da ceno za naše potrebe plačuje tudi narava.

Kot ljudje, ki veliko časa preživimo v naravi, smo skavti pomemben zgled pri ohranjanju neokrnjenosti narave. Zato se lahko na dan Zemlje - 22. aprila, še posebno potrudimo in pokažemo ostalim prebivalcem našega planeta, da nam JE mar.

Zemlja je naš skupni dom in ohranjanje te čudovite stvaritve, ki nam jo je namenil naš Gospod, je odgovornost vsakega izmed nas. Pomembno je, da so naše misli in dejanja usmerjena v dobrobit okolja vsak dan, ne le danes na dan Zemlje.

Fotogalerija
2 sliki
Sončni zahod
V občudovanju narave

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.