Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Naj sveti. S ponosom.

Amadej T., trop za regijski sprejem LMB 13.12.2011
Prva naloga, prinesti Luč miru iz Betlehema, nam je uspela. Sedaj nas čaka druga naloga - plamen Luči miru iz Betlehema ponesti v čim več domov, kjer naj SVETi za VSE. S ponosom.
prihod Luči miru iz Betlehema (Avtor: Maksimiljan Krautič)

Kljub strahu in pričakovanju slabega vremena, se nas je nebo 11. decembra 2011 na Štajerskem usmililo. Skavtinje in skavti smo se začeli zbirati v Lenartu že malo čez drugo uro, program pa se je pričel ob 14:30. Zbralo se je okoli 350 skavtov iz Mariborske regije.

Pričetek programa je naznanila skupina Leriduss, ki je ogrela srca vseh navzočih z svojimi pesmimi. Po nekaj  pesmih nas je pozdravil župan občine Lenart, mag. Janez Kramberger. Kasneje nas je pozdravil tudi ''lejnarški posebnež,'' ki mu pa naša družba ni najbolj ugajala :).

Zatem so se skavti, starši in ostali obiskovalci sprejema odpravili po delavnicah. Na izbiro so imeli tri vrste delavnic: izdelovanje sveč iz voska (v organizaciji ZBOKSS) in risanje na steklo oziroma izdelovanje svečnikov. Tretja delavnica so bile igre, kjer so se otroci in ostali lahko seznanili in igrali več skavtskih iger. Malo pred 16. uro se je že vila kolona v cerkev svetega Lenarta, kjer se je ob 16. uri pričela sveta maša.

Mašo je vodil generalni vikar, kanonik Janez Lesnika iz Mariborske nadškofije. Somaševali so tudi generalni duhovni asistent Sandi Koren, regijski duhovni asistent Marjan Pučko, domači dekan Martin Bezgovšek in drugi. Med mašo so sodelovali stegi iz Mariborske Nadškofije. Proti koncu maše se je začelo čutiti v cerkvi pričakovanje, napetost, kdaj, le kdaj bo prišla... Ko je delegacija stopala najprej v in potem še po cerkvi, so se začele obračati glave. Nosilec Tomaž je prevzel plamen za vso Slovenijo že v soboto na Dunaju, v nedeljo pa ga je prinesel še v Lenart. Plamen Luči miru iz Betlehema je najprej podelil generalnemu vikarju, duhovnemu asistentu Mariborske regije, dekanu in nato predstavnikom stegov.

Po končani sveti maši smo se skavti spet zbrali na trgu pod cerkvijo, kjer je skupina Leriduss zaigrala še nekaj pesmi. Skavtinje in skavti pa so se lahko okrepčali z mandarinami in pecivom, manjkal pa ni niti čaj, ki je bil na voljo v času prireditve. Če ne bi bila ravno nedelja, bi se razposajena množica skavtov in mimoidočih verjetno na trgu zadržala dlje, kot pa se je.

Upamo, da so obiskovalci sprejema odšli z dobrimi vtisi in lepimi spomini iz Lenarta. Sedaj pa je na nas in vas, da širimo plamen Luči miru iz Betlehema v vse domove in naj ta plamen SVETI za VSE.

Fotogalerija
14 slik
prihod Luči miru iz Betlehema
Župan občine Lenart, mag. Janez Kramberger
Lejnarški posebnež
+11

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.