Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Na poti za zvezdo

Helena Cupin 11.01.2013
Trije modri možje niso edini, ki so sledili svoji zvezdi. Narisala se je tudi na našem nebu, člani klanov iz Trsta in Ankarana pa smo ji seveda sledili. Peljala nas je do Logatca in naprej skozi Planino do Postojne. Dogodivščin, smeha in dobre volje ni manjkalo, privoščili pa smo si tudi kakšno stransko "krajšnico" (ki je bila običajno daljša).
Prvi izzivi (Avtor: Jasna Cupin)

Stari rek pravi, da kakor začneš novo leto, tako bo celo leto. S tem v mislih smo se klanovci stega Trst 3-4 in Ankaran 1 že prvi vikend v januarju odpravili na zimovanje, ter tako poskrbeli, da bomo v letu 2013 aktivni, polni skavtskega duha, energični, pevsko uglašeni, včasih malce izgubljeni, vendar pa bomo na koncu vedno znova zagledali našo zvezdo, ki nam bo pokazala pravo pot.

Naša pot se je začela na železniški postaji v Sežani. Bacili smo kot vedno pridrveli na prizorišče z rahlo zamudo in s svetlobno hitrostjo. Vlak nas je že čakal, zato smo kupili karte, ter se odpeljali do Logatca. Na poti so nas spremljali vsi možni skavtski rituali, od deljenja hrane in posledično boja za čim manj prtljage, do fotografiranja v vseh možnih smešnih pozicijah. Še peli bi, ampak smo bili brez kitare. No skoraj bi posvojili in s sabo vzeli tudi nič hudega slutečega mladeniča, ki se je znašel sredi celotnega dogajanja.
V Logatec smo prispeli že v temi in se odpravili do cerkve, kjer smo pričeli tudi s prvo zgodbo o svetih treh kraljih, ki so bili rdeča nit celega vikenda. Cesta nas je skozi krvoločen gozd, skoraj labirint, pripeljala do koče, kjer smo povečerjali in utrujeni zaspali.

V soboto nas je pot, ki naj bi bila dolga približno 15km, vodila skoraj naravnost v medvedji brlog. Le upali smo, da ga ne bomo zbudili. Naša odisejada se je začela takoj, ko smo stopili na Planinsko polje. Pozabili smo namreč na to, da reka lahko tudi poplavi poti. Po dolgih urah sledenja naši zvezdi smo s skupno močjo, svetilkami in v trdi temi prispeli do prenočišča.

Na praznik Gospodovega razglašenja smo se že v ranem jutru odpravili do Postojne, kjer smo sodelovali pri sv. maši. Naši želodci so se že pri oznanilih nestrpno oglašali, zato nam ni preostalo drugega kot privoščiti si pico in tako uspešno zaključiti prvi vikend novega leta.

Čeprav rahlo utrujeni in zmatrani smo si Wčn pwčnci in Bacili z glasnim petjem in kitaro popestrli vožnjo proti domu, na vlaku navdušili še ostale potnike, še posebno pa strojevodjo, iz katerega je naudušenje kar vrelo. Mogoče se bo v kratkem pridružil skavtom :)

Fotogalerija
36 slik
Deljenje hrane na vlaku
Koliko še?
Spoznavanje
Priprave na pot
+33

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.