Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Na pomoč, poplave!

Teja Čeč 09.11.2012
V četrtek, 8.11.2012, smo se skavtinje in skavti iz stegov Koroška 1 in 2, Velenje 1 in Postojna 1 zbrali na Koroškem, v mestu Dravograd, da bi pomagali tamkajšnjim prebivalcem, ki so jih prizadele poplave.
Nekdanja načelnica ZSKSS (Avtor: Klemen Premrl)

Čeprav vode skoraj ni bilo več videti, so reke za sabo pustile ogromno razdejanje. Po bregovih ležijo polomljene veje, naneslo je veliko skal in peska, predvsem pa je ostalo ogromno blata in precej uničenih kleti stavb.

Tako smo se, nekateri že zgodaj zjutraj, drugi pa malo kasneje, lotili dela. Razdelili smo se v dve skupini in sledili navodilom Civilne zaščite. Prva skupina je čistila velike nanose blata okoli hiše tamkajšnje domačinke, druga pa je razvrščala in ločevala mokre predmete iz hiš, ki so pravzaprav postale neuporabne smeti. Pridno smo delali in do konca dneva nam je uspelo pospraviti dva velika kupa smeti in skoraj v celoti očistiti celotno dvorišče ter klet hiše. Po napornem dnevu smo naredili še skupinsko sliko, potem pa se odpravili domov.

To je bil seveda le majhen delček vsega. Škoda je zares velika, zato bo odstranjevanje in popravljanje posledic trajalo. Domačini in tamkajšnja civilna zaščita še vedno pozivajo k pomoči vse, ki so pripravljeni pomagati. Zato ne oklevajte, pridružite se vsem skavtom in skavtinjam, ki že pomagajo in se odpravite na Koroško, kjer vas bodo neznansko veseli in vam bodo za vsako najmanjšo pomoč izmerno hvaležni.
Ne pozabite: Skavt pomaga bližnjemu in naredi vsak dan vsaj eno dobro delo. Bodite pripravljeni pomagati!

Za dodatne informacije se lahko obrnete na svoje voditelje.

Fotogalerija
16 slik
Povsod blato
Povsod blato
Povsod blato
Povsod blato
+13

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.