Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Tudi skavti smo se s Slovensko vojsko, Policijo in Civilno zaščito pomerili na 42. Patruljnem teku

Jernej Girandon 15.01.2013
V soboto 12. januarja se je sredi visokih pokljuških smrek odvijal 42. tradicionalni patruljni tek. Na povabilo Uprave RS za zaščito in reševanje smo se letos tudi skavti udeležili preizkusa.
Skavtska ekipa po opravljeni poti (Avtor: )

Ne vede v kaj se spuščamo smo se ekipa skavtov odločili preveriti psihofizične sposobnosti Slovenske vojske, policije in tudi ostalih sekcij civilne zaščite. Tako lahko poročamo, da so vse sekcije odlično pripravljene. Preverili pa smo seveda predvsem svoje psihofizične sposobnosti.

Tekmovanje zahteva nekoliko specifične veščine, ki so nam skavtom na prvi pogled nekoliko tuje. Pa vendar je ravno skavtski duh tisti, ki nas znova in znova pahne v neznana področja, preko katerih zagotovo odkrivamo sebe in nove horizonte.

Proga zahteva dobro psihofizično pripravljenost. Na pot smo se podali z obvezno opremo, katero je sestavljala oprema za turno smučanje, bela maskirna obleka, puška AK- 47 imenovana »kalašnikov« in seveda bon za odlično brezplačno kosilo. Pot, ki smo jo v celoti opravili v 87 minutah je bila dolga 10 km z višinsko razliko 450m. Na poti smo streljali z malokalibrsko puško, se plazili pod ovirami, metali šolske bombe v označeno polje, nosili ranjenca na univerzalnih nosilih, premagovali teren peš in terensko smučali.

Tekmovanja se je udeležilo 42 ekip v moški konkurenci in 13 ekip v ženski konkurenci. Organizatorju - Poveljstvu za podporo Slovenske vojske se iskreno zahvaljujemo za odlično opravljeno delo. Bogatejši še za eno izkušnjo se prihodnje leto zagotovo vrnemo. Vsem skavtom nemirnega srca priporočamo, da se prihodnje leto prijavijo na to izjemno srečanje, da z nami delijo pot, adrenalin, žulje, vse klance, vse zadete tarče, dobro vržene bombe in seveda…  težko zasluženo a odlično kosilo!

Ekipa Janez Hozjan, Miha Vovk, Lenart Girandon, Jernej Girandon

Več o tekmovanju si lahko preberete tukaj. Drugo leto pa še s kako ekipo več na tekmovanje!

Fotogalerija
2 sliki
Skavtska ekipa po opravljeni poti
Skavtska ekipa po opravljeni poti

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.