Zažiga

28 Zažgi

Prenesi v

LMB deluje, pa verjeli ali ne

Peter Repovž 01.02.2007
Če še ne veste, novomeški skavti smo lansko LMB prižgali v Zagrebu.
Novomeški SKVO je LMB prižgal v Zagrebu Novomeški SKVO je LMB prižgal v Zagrebu (Avtor: Peter Repovž)
SKVO je bil v dilemi: kam po plamen LMB, da bomo ob obljubljenem času v novomeški stolnici.

Večina je bila za Zagreb. Nekaterim ni bilo prav. Spraševali so se, če nam je Ljubljana predaleč, zakaj k sosedom... Pa smo prišli do spoznanja, da je Luč povsod ista, da bo nam to izziv - in smo šli.

Kar deset se nas je odpravilo in malo čez mejo nas je čakal vodič, da smo švigali po bližnjicah. Pred katedralo je bilo vse polno skavtov, oz. po hrvaško izvidnikov. Pozdravljali so nas: "Ej bratje, dobro nam došli!" Bili so tudi naši znanci iz Jarmine. Kolona po dva in dva, ob strani voditelji - kar po vojaško je izgledalo. Slovesna sveta maša, poslanica in prižiganje vsakovrstnih lantern.

Pomikali smo se na plan in tam ob kraju opazili predsednico sabora, Jadranko Kosor. Stopil sem do njene skupine in jih pozdravil v imenu vseh. Kaj sem doživel! Kar nisem mogel dojeti, drugi še manj: "Slovenski skavti, samo vi ste še zmožni skup spraviti našo in vašo vlado!" V mladih je završalo: "S politiko, se ne bomo ukvarjali!"

O, nepoučene duše, saj je vsak pogovor, delo za druge, politika, samo v nas je nek stereotip, da je to samo za "poklicane". Ne, v pravem pomenu ta beseda označuje skrb za drugega, to pa skavti vedno delamo!

Željo sem posredoval predsedniku Janezu Janši in po dobrem mesecu dobil odgovor, da so veseli naše pomoči pri urejanju odnosov s sosedi, da nas bodo kot nevladno organizacijo še potrebovali.

Hvala Bogu, za Luč miru. On deluje, tudi takrat, ko kdo misli, da na kakšno mesto kdo ne sodi!
Fotogalerija
6 slik
Novomeški SKVO je LMB prižgal v Zagrebu
Novomeški SKVO je LMB prižgal v Zagrebu
Novomeški SKVO je LMB prižgal v Zagrebu
Novomeški SKVO je LMB prižgal v Zagrebu
+3

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.