Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Kavboji in kavbojke zasedli dvorano na Viru :)

Katja Černelič, Noroklepetava levinja 25.12.2012
Pisal se je petek, 14.12.2012, ko so se ob 19. uri odprla vrata, zdaj že tradicionalne, 9. prednovoletne zabave najbolj sončkastega klana pod soncem – Homške klape.
klan Homška klapa (Avtor: Anže Štrukelj)

V dvorano na Viru so takoj po 19. uri vdrli kavboji in kavbojke s skavtskimi ruticami za vratom iz vseh koncev Slovenije. Plesišče se je hitro napolnilo z zabave in plesa željnimi skavti. Prej prazen prostor z pripravljajočimi se klanovci je zaživel v duhu Divjega zahoda.

Ni dolgo trajalo, ko je završalo po celi dvorani: »Eeeeee, Macarena!« Na odru se je po uvodnih pesmih pojavil neznani kavboj, za katerega smo izvedeli, da se imenuje Đoni in da ne zna ničesar: ne plesat, ne osvajat, ne bit pravi kavboj… Za prvo težavo je kmalu poskrbel PSY s svojim Gangnam Style, ki smo ga tisti večer še nekajkrat slišali. 1. korak: opravljeno – Đoni se je naučil jahati.

Punce, punce, punce… Le kaj bi brez njih? No, Đoniju je bila neznansko všeč natakarica Đeni; tako zelo, da ga je polila z vodo, ker ni nehal buljiti vanjo. Po tem dogodku ni vedel, kaj bi sam s sabo, bil je neizmerno žalosten, ker ni vedel, kako bi Đeni osvojil. Na pomoč so mu priskočili prijatelji iz čete Homške mularije in njega ter ostale skavte naučili zmagovalni country ples z letošnjega Kvajdeja. In Đoni je Đeni že začel bolj zanimati...

Đeni si je za svoj rojstni dan zaželela junaka! In tega je kmalu dobila: sam Đoni je pripeljal klapo in ji zapel podoknico! Ruža crvena vedno vžge – pa še kaktus ji je dal! Če se pa on ni zares potrudil…

Da bi Đoni dokončno osvojil svoje korake country plesa, sta dve vodnici še nekajkrat prišli in skupaj z ostalimi kavboji in kavbojkami zaplesali ples. Ko bi jih videli, kako so plesali! Vsakega skavta so zasrbele pete in cela dvorana je zaplesala!

Ampak Đoni ni bil edini, ki se je trudil - tudi Đeni se s prijateljicami zaplesala Call Me Maybe tako dobila njegovo telefonsko številko!

Da pa bi gostje vedeli, na čigavo zabavo so sploh prišli, smo se organizatorji tudi predstavili!

Kavboj misli na drugega kakor na samega sebe – zato smo v petek Vse najboljše zapeli kar dvakrat! In tudi sedaj še enkrat želimo res vse najboljše Zali Vrankar iz Homca 1 in Luki Busija iz Škofij 1.

Izbrali smo tudi naj kavboja in kavbojko leta! Skavta, ki sta na zabavi najbolj norela, sta se najbolj vživela in bila preprosto naj sta letos bila Tine Zajc iz Homca 1 in Polona Zabret iz Kamnika 1.

Kot večina zgodb, ima tudi zgodba Đ&Đ srečen konec. Sedela sta v avtu, gledala Titanik, prišel je vila Marinkica in jima potresla veliko sreče, ljubezni in miru po glavi. Srečna sta odšla v neznano, odkrivat svoje nove poti ter pustila najboljše kavboje same, da so se s plesom pokurili še zadnje končke energije.

Našim obiskovalcem smo se tudi zahvalili: vsakemu je vila Marinkica podarila skromno darilo. Organizatorji smo uživali in po odzivih sodeč tudi udeleženci. Potrudili smo se po naših najboljših močeh in resnično upamo, da ste se na zabavi sprostili in do konca uživali! Če ste zamudili zabavo, si lahko na Facebook strani zabave ogledate video posnetke priprav in fotke z zabave. Pa tudi drugače spremljajte naš klan, ker se lahko v kratkem zgodi še kakšen dogodek...

Pa se vidimo čez eno leto!

Fotogalerija
5 slik
Homška klapa poje kavbojki Đeni
dekleta praznujejo Đenijin rojstni dan
kavboji v akciji
učna ura zmagovalnega plesa čete Homške mularije
+2

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.