Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Kanja v škatli, *cimet v pečici in bela čokolada, ki ni zavita v foljo, ker je bil svizec na bolniški.

Klemen Premrl 01.12.2011
"Ime mi je Blaž Srebot in bom vodil klan, ki bo potekal u nedeljo dopoldne. Zdej pa povedte, kdaj bi vi dopoudne meli cajt, da vemo za bl točnu. :)"

S tako objavo na socialnem omrežju FB se je začelo (zadnje) srečanje postojnskega klana Klana. Zbrali smo se zjutraj ob 7.15 v Pivki, kjer smo nedeljski dan začeli s sv. mašo v Pivki. Ker se spodobi in je pravično, je dogovor tak: vsako srečanje pripravi en klanovec. Tokrat ga je, kot že napisano, Blaž. Po maši smo se odpravili k njemu domov. Tam nas je njegova sestra J.S. presenetila s preluknjano škatlo. iz nje se je slišalo prasketanje.

(Avtor: Danijela Žvokelj)


Odpeljala nas je približno 7minut in 24sekund proč od hiše. Ko smo se oddaljevali, po stezi, mimo z ivjem polnih njiv in grmičevja, nam je Jerneja razložila kaj je v škatli. V njej je bila prikupna kanja s še bolj prikupnim imenom. Kanja Fjodor.
Ko se je Jerneja dva meseca nazaj sprehajala s psom, je našla mlado poškodovano kanjo, ki ni mogla zleteti. Poklicala je veterinarja in kanjo so odpeljali na zdravljenje. Po dveh mesecih je bila spet na domačem terenu, pripravljena na ponovni vzlet.

Fotomontaža Fotomontaža (Avtor: Danijela Žvokelj)


Fjodor na vzletišču. (Fjodor je dodan v fotošopu, ker si ni vzel časa za skupno fotografiranje. Očitno sta bila svež zrak in modro nebo brez oblačka prevelika skušnjava. Kdo bi vedel...)

Ko je leteče bitje odfrfotalo, smo se odpravili nazaj proti Srebotovi domačiji. Tam nam je Blaž pripravil sestavine, ki smo jih potrebovali za izdelavo dobrot na spodnjih slikah. Lotili smo se dela. Sicer pa le to ni bilo enakomerno porazdeljeno, zato so eni bolj trdo delali kot drugi.

(Avtor: Danijela Žvokelj)


Načrt Načrt (Avtor: Danijela Žvokelj)


vmes smo si tudi zaigrali

Jerneja Jerneja (Avtor: Danijela Žvokelj)


Kljub temu pa so bili piškoti in muffini na koncu slastni za znoret.

Mnjam Mnjam (Avtor: Danijela Žvokelj)


Bilo je sladko in prijetno.


*cimet so vsebovali piškoti, čokolado pa muffini

Fotogalerija
16 slik
Fotomontaža
Načrt
Urška namesto svizca
+13

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.