Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Čokoladni piškoti z arašidovim maslom in čežana

Jure Čehovin, Ekipa SkavtNET 06.12.2015
Ekipa SkavtNET je spet začela s kuharsko oddajo Kuhajmo z Juretom. V drugi oddaji se nam je pridružila prav posebna gostja, ki je že dolgo skavtinja in nam ima marsikaj za povedati.

Na ta praznični decembrski dan nas je obiskala Jasna Cupin (Ankaran 1), ki nam je ob peki prazničnih piškotov predstavila projekt Luč miru iz Betlehema (LMB). Glede na to, da je oddaja praznična, smo se temu primerno tudi oblekli in obnašali, ni manjkalo niti lučk ter okraskov.

Recept za čokoladne piškote z arašidovim maslom

Sestavine:

  • 350 g arašidovega maslo
  • 130 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 70 g kakava v prahu (nesladkanega)
  • 160 g temne čokolade
Decemberska oddaja kuhajmo z Juretom z gostjo Jasno Cupin Decemberska oddaja kuhajmo z Juretom z gostjo Jasno Cupin (Avtor: Rok Rakun)

Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija. Čokolado s skavtskim nožem narežemo na majhne koščke. V menažki ali skledici zmešamo jajce, kakav, arašidovo maslo in sladkor. Ko nastane gladka zmes, dodamo čokoladne koščke in vse skupaj dobro premešamo.

Na pekač položimo peki papir. Iz zmesi z žlico oblikujemo piškote, velike približno 3 cm (premer). Pazimo, da piškote ne položimo preblizu drug drugega.

Piškote pečemo v ogreti pečici na srednji višini 12 minut.

Ko so piškoti pečeni, jih previdno vzamemo iz pečice in jih nekaj časa pustimo, da se ohladijo. Ko so ohlajeni pazimo, da nam jih drugi ne pojedo. :D

Fotogalerija
3 slike
Decemberska oddaja kuhajmo z Juretom z gostjo Jasno Cupin
Decemberska oddaja kuhajmo z Juretom z gostjo Jasno Cupin
Decemberska oddaja kuhajmo z Juretom z gostjo Jasno Cupin

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.