Zažiga

20 Zažgi

Prenesi v

Kamnik stopil v zlato dobo

Tomi Tomšič 12.11.2007
Na svetu ZSKSS v Škofji Loki podeljeni trije zlati in en srebrni znak ZSKSS, tri imenovanja za skavtsko voditeljico ter eno imenovanje za pomočnika trenerja
Urša Sušnik se zahvaljuje za zlati znak Urša Sušnik se zahvaljuje za zlati znak (Avtor: Erika Klemenc)
Mamutov steg – Kamnik 1 (http://kamnik1.skavt.net) deluje v Kamniku že 17. leto. Trenutno šteje dobrih 90 članov v treh starostnih skupinah, ki vsako leto izvedejo 10 taborov ter veliko enodnevnih aktivnosti, mdr. tudi tradicionalne žive jaslice na božični večer. V tem času je ogromno mladih dobilo priložnost spoznati skavtski način življenja in celostno razvijati svoje sposobnosti. Nekateri vztrajajo že resnično spoštovanja vredno obdobje.

Na tokratnem Svetu ZSKSS pa so za svoje dolgoletno delo kot skavtske voditeljice na lokalni, državni in mednarodni ravni, dobile najvišje podeljeno priznanje ZSKSS posamezniku – zlati znak ZSKSS – Uršula Sušnik za 16 let, ter Erika Klemenc in Špela Komac Sušnik za 15 let, ter srebrni znak ZSKSS Andreja Mejač Kušar za 10 let udejstvovanja kot skavtske voditeljice.

Istočasno so Erika Klemenc, Špela Komac Sušnik in Katja Vrhovnik (stegovodinja) pridobile tudi imenovanje za skavtsko voditeljico, prav tako pa je Tomi Tomšič prejel tudi imenovanje za pomočnika trenerja.

Nekateri so novico prejeli resnično ganjeni, vsakemu posebej pa dogodek, kljub različnim vrstam priznanj, pomeni veliko simbolično priznanje za njihovo delo. Nanje smo iskreno ponosni tudi vsi ostali voditelji in skavti Mamutovega stega. Nekaj njihovih misli ob podelitvi:

»Dragi sovoditelji, hvala vam za vaše zaupanje. Vedite, da brez vas ne bi prišla do tega uspeha, tako da je v tem priznanju skrito tudi vaše delo in vsi naši skupni projekti, pogovori, iskrice, smeh in solze ...« pravi Erika Klemenc.

»Ganljivo je sprejeti tako sporočilo, posebno ko si imenovan od svojih domačih, najbližjih in v družbi ljudi, ki jih zelo cenim. Tudi meni prihaja na misel o majhnem začetku želoda, ki je zrasel v veliko drevo in imam v mislih eno od prvih let vodenja, ko sem se vozila v Stranje ... Koliko zadreg, ugibanja ali je bilo to OK, mladi, ki jih prej nisem poznala, kako so sprejeli zadevo, kako so jo razumeli, veliko reči mi je zelo ostalo v spominu ... Veliko vlogo je imel sovoditelj in wartburg, s katerim sem se vozila tja. To priznanje pa je tudi priznanje vam, kajti brez vas ne bi bilo nadaljevanja skavtskega gibanja, ki v ta svet vnaša novo upanje, veselje in pogum,« pravi Špela Komac Sušnik.

»15 let in več skavtanja! To pomeni 15 let in več kvalitetno preživetega časa, blagoslovljenega časa. Časa, kjer je bilo vsega dovolj in kjer smo se učili biti vedno kar najbolje pripravljeni služiti. Pri vsem tem pa je človek vesel, ko ugotavlja, kako malo je potrebno za to, da smo srečni. Res hvala, ker ste se nas spomnili. Lepo je obrniti se nazaj in še lepše videti, kaj je na tej poti nastalo in sanjati, kako šele bo!« pravi Uršula Sušnik.

»Imenovanje za pomočnika trenerja je zame eno veliko in posebno priznanje, da znam svoje znanje in izkušnje prenašati tudi na druge, vse pa se je začelo tukaj v Kamniku. Če ne bi bilo teh fantastičnih sovoditeljskih ekip, s katerimi smo vodili, se učili drug od drugega in si dajali priložnosti za uresničevanje naših idej, se česa takega enostavno ne bi imel kje priložnost naučiti, zato res hvala za vso vašo podporo pri tem,« pa pravi Tomi Tomšič.

Vsem šestim ob tem iskreno čestitamo!
Fotogalerija
14 slik
Urša Sušnik se zahvaljuje za zlati znak
Celotna kamniška delegacija s slavljenci na Malem gradu
Mentorica Urša s svojimi sveže imenovanimi varovankami
Špela, Erika, Katja, Tomi z imenovanji
+11

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.